Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:19 25 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o firmă apropiată CJC-ului şi Primăriei Constanţa, Tomis Rent SRL, se apucă de construit

ro

27 Jul, 2015 00:00 2089 Marime text
În urmă cu o săptămână, cotidianul ZIUA de Constanţa relata despre faptul că firma Daroff SRL, una dintre societăţile cu lipici la banul public, va ridica un imobil de patru nivele în zona Pescărie. După câteva zile, aflăm că încă o firmă care a avut numeroase contracte cu instituţiile publice de interes local a obţinut acordul municipalităţii pentru o construcţie. Este vorba despre firma Tomis Rent SRL, care apărea, la începutul acestui an, într-o analiză a cotidianului „Gândul“, ca ocupând un loc fruntaş într-un clasament al contractelor încheiate în județul Constanța. După ce, în anul 2013, Tomis Rent SRL a obţinut un certificat de urbanism de informare, pe 21 iulie, aceeaşi firmă a obţinut Certificatul de Urbanism nr. 2362 pentru „construire imobil D+P+2 etaje locuinţă individuală şi împrejmuire teren la adresa de la Fundătura 1 Mai nr. 20”. Facem precizarea că am contactat telefonic reprezentanţii firmei la numărul disponibil la Registrul Comerţului, însă nu a răspuns nimeni apelului nostru.

Citeşte şi

De la bloc-notes, la blocuri de locuinţe
Încă o construcţie ridicată în Faleză Nord de un „apropiat“ al autorităţilor publice?  
Cât despre societatea ce realizează investiţia de pe bulevardul 1 Mai, Tomis Rent SRL, așa cum și cotidianul ZIUA de Constanța a arătat de mai multe ori, aceasta a fost, de-a lungul timpului, una dintre firmele cu lipici la contractele pe bani publici. Din analiza cotidianului „Gândul”, reiese că aceasta se află pe un loc fruntaș într-un clasament al contractelor încheiate în județul Constanța. La nivelul anului 2014, vorbim despre suma de 26.798.995 de euro (cu TVA). SC Tomis Rent SRL a bifat patru contracte pe parcursul anului trecut, toate cu Consiliul Județean Constanța. Primul dintre ele a fost un acord-cadru pentru furnizarea și distribuția de jucării în cadrul „Programului de susținere a învățământului preșcolar și clasele 0 - VIII din mediul rural al județului Constanța, 2013 - 2017” pe o durată de patru ani, al doilea, tot pe patru ani, a fost tot un acord-cadru pentru „Furnizarea și distribuția de fructe necesare Programului de susținere a învățământului preșcolar și clasele 0 - VIII din mediul rural al județului Constanța, 2013 - 2017”. Cel de-al treilea - un acord-cadru pentru furnizarea și distribuția de articole de îmbrăcăminte în cadrul aceluiași program de susținere a învățământului preșcolar și clasele 0 - VIII din mediul rural al județului Constanța, 2013 - 2017, iar ultimul, tot un acord-cadru, de data aceasta urmărind furnizarea și distribuția de rechizite școlare necesare „Programului de susținere a învățământului preșcolar și clasele 0 - VIII din mediul rural al județului Constanța, 2013 - 2017”.

Citeşte şi

O nouă atribuire marca CJC: Cum şi pentru ce se duc milioanele de euro ale constănţenilor către SC Tomis Rent SRL (document)
 
Dacă din 2008 şi până la începutul lui 2010 licitaţiile organizate de CJC şi Primăria Constanţa pentru furnizarea de dulciuri, fructe, jucării şi articole de îmbrăcăminte erau câştigate de SC Daroff SRL, iată că pe „podium“ a urcat, la sfârşitul lui 2010, o altă firmă din Constanţa. Este vorba despre SC Tomis Rent SRL. Firma, având atunci un obiect principal de activitate cu totul diferit de cel al contractelor câştigate - „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate” -, aparţine afaceristului Viorel Popescu, unic administrator, asociat în această societate cu Vasilica Popescu.

Citeşte şi

Vezi cui aparţine firma care a făcut miliarde din Pomul de Crăciun al copiilor: Firma lui Penciu, înlocuită la „robinetul“ CJC şi al Primăriei, de Tomis Rent

SC Tomis Rent SRL figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi, respectiv Vasilica Popescu (5%) şi Viorel Popescu (95%), acesta din urmă fiind şi administratorul firmei. Viorel Popescu a figurat ca asociat şi în SC Dovi International, firmă care apare ca fiind radiată. La sfârşitul anului 2013, SC Tomis Rent SRL declarase o cifră de afaceri de 2.917.654 de lei, un profit net de 485.461 de lei şi patru salariaţi. Firma are ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii