Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au salvat 21 de persoane aflate în dificultate în ultimele 24 de ore

ro

26 Jan, 2023 11:31 868 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUUltimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Argeș, Brașov și Mureș.

Potrivit IGSU, astfel, în perioada de referință, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 46 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 153 de misiuni pentru protecția comunităților.

„De asemenea, o pondere de aproximativ 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.074 cazuri din totalul de 1.278 situații de urgență gestionate).

Pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 21 de persoane aflate în dificultate, iar echipajele de descarcerare au acționat în 5 situații pentru extragerea victimelor implicate în accidente rutiere. 

O intervenție relevantă s-a produs în cursul acestei dimineți, în localitatea Mizil din județul Prahova, în urma unei explozii generată de o acumulare de gaze într-un apartament. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au identificat o persoană în vârstă de 80 de ani care a necesitat asistență medicală, ulterior fiind necesar transportul acesteia la o unitate spitalicească pentru investigații suplimentare de specialitate.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, vă reamintim că manifestarea unui comportament preventiv este esențială pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


ATENȚIE!

Atunci când se simte prezența mirosului specific scăpărilor de gaze într-un spațiu închis, trebuie luate următoarele măsuri:

❗Asigurarea ventilării rapide a spațiului respectiv, prin deschiderea ferestrelor care conduc direct la exteriorul clădirii (nu spre holuri, case de scări, curți de lumină);

❗Întreruperea alimentării cu gaze naturale, prin închiderea robinetului de incendiu;

❗Anunțarea de îndată, din exteriorul clădirii, a operatorului sistemului de distribuție de gaze privind problema identificată;

❗Nepermiterea accesului persoanelor în incinta respectivă;

❗Neexploatarea instalațiilor electrice și decuplarea acestora de la sursa de alimentare;

❗Neutilizarea surselor de foc pentru iluminat și a celor de generare a scânteilor;

❗Nepermiterea fumatului în incinta respectivă;

❗Anunțarea celorlalți consumatori racordați la instalația de utilizare, în situația existenței mai multor consumatori alimentați prin branșament comun.

Fiți prevăzători și respectați recomandările noastre pentru prevenirea situațiilor care vă pot pune viața în pericol!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii