Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 8.000 de situații de urgență, în întreaga țară, în perioada Crăciunului

ro

27 Dec, 2023 12:49 560 Marime text
foto: IGSU Pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin, primite în perioada Crăciunului, aproape 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie.

În această minivacanță (22-26.12.2023), în întreaga țară, s-au înregistrat 8.352 de situații de urgență. Cele mai multe dintre acestea au fost primite pentru acordarea asistenței medicale, în urma cărora echipajele SMURD au acordat sprijin pentru aproape 7.000 de persoane. De asemenea, salvatorii au intervenit în 45 de situații pentru descarcerarea victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere și în 961 de misiuni destinate protejării comunităților.

Raportat la perioada similară a anului trecut, în acest an s-a înregistrat o creștere  cu aproape 8% a numărului situațiilor de urgență la care pompierii au intervenit. Această majorare a numărului cazurilor gestionate de salvatori este cauzată, în mare parte, de intensificarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenței medicale de urgență, de la 6.540 de cazuri SMURD înregistrate în perioada 22-26 decembrie 2022 la 6.898 de cazuri SMURD în perioada 22-26 decembrie a.c., punctează IGSU.

Totodată, o creștere semnificativă se constată și în cazul misiunilor pentru stingerea incendiilor produse în această perioadă, raportat la același interval de timp al anului trecut. Astfel, în perioada minivacanței de Crăciun, colegii noștri au acționat pentru stingerea a 448 de incendii, cu o majorare de peste 18% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe linie preventivă, în ultima săptămână (18-26 decembrie a.c) , inspectorii de prevenire au derulat 865 de controale la localuri publice și unităţi comerciale frecventate de un număr mare de persoane, precum și în spații destinate cazării persoanelor sau alte tipuri de obiective.

Pe timpul verificărilor, pentru neconformitățile identificate pe linia securității la incendiu, au fost aplicate 2.768 de sancțiuni contravenționale, dintre care 377 de amenzi, în cuantum de aproape 3.400.000 lei.


Totodată, la data de 19.12.2023, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, pentru un obiectiv cu destinația de turism din localitatea Drăgășani, județul Vâlcea, s-a dispus măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării.

-Recomandăm cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a mijloacelor de încălzire și să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice.

-De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase, care le pot pune viața în pericol, mai transmite sursa citată. 


Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro sau prin descărcarea gratuită a aplicației DSU, din App Store sau Google Play.


Citește și:

Știri ConstanțaAproape 2000 de pacienți, la UPU, în zilele de Crăciun. Zeci de pacienți în stare critică, pe codul roșu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii