Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt, distrugere și evaziune fiscală în trenurile din România. Ce alte nereguli au constatat polițiștii

ro

06 Jul, 2021 09:20 1274 Marime text
  • Acțiune derulată la nivel european pentru siguranța în sistemul transporturilor feroviare.

Acțiunea ,,Rail Action Day Active Shield”

În perioada 2 – 3 iulie 2021, s-a desfășurat operațiune RAILPOL - Rail Action Day Active Shield, derulată simultan, la nivel european, sub egida RAILPOL, care a vizat siguranța în sistemul transporturilor feroviare.

Pentru eficientizarea activităţilor, poliţiştii români au realizat un schimb de date şi informaţii cu poliţii de transporturi feroviare europene.

În acțiunea derulată, au fost angrenați polițiști de la transporturi, care au efectuat verificări în 360 de stații feroviare și 593 de trenuri de persoane, precum și la case de bagaje. Pe durata derulării acţiunii, polițiștii au legitimat 1.607 persoane.

În urma neregulilor, au fost aplicate 328 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 84.635 de lei şi au fost constatate opt infracţiuni (furt calificat, distrugere, pătrundere ilegală în zona de siguranță a căii ferate, evaziune fiscală sau contrabandă).

Acțiunea a fost sprijinită de trei echipaje canine la S.R.P.T. Bucureşti.

Organizaţia profesională a poliţiilor europene din domeniul transporturilor feroviare RAILPOL organizează periodic acțiuni la care participă statele membre UE care, în baza planurilor proprii de acțiune, urmăresc asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată, zonele adiacente și pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată și liniile adiacente.

Sursa foto: Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii