FOTO Val de controale ANPC în țară! Peste 1.300 de firme verificate, amenzi de peste 5 milioane de lei și zeci de unități cu activitatea suspendată
FOTO: Val de controale ANPC în țară! Peste 1.300 de firme verificate, amenzi de peste 5 milioane de lei și
18 Jul, 2025 14:57
ZIUA de Constanta
261
Marime text



- În săptămâna de 14.07 - 18.07.2025, au fost verificați 1.348 operatori economici, s-au aplicat 925 amenzi, în valoare totală de 5.108.200 lei, 609 avertismente, au fost întocmite 685 de invitații, iar valoarea amenzilor de încasat este de 1.192.850 lei.
De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare totală de 179.694 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare totală de 558.121 lei, au fost dispuse 61 măsuri de OTPS (oprire temporară a activității, de la 0-6 luni).
Situația detaliată, pe județe
Principalele abateri, identificate la majoritatea operatorilor economici, sunt următoarele:
CJPC HUNEDOARA
1. Kaufland SCS Deva-OTPS
• Zonă grill neigienizată, cu depuneri de grăsime, care picura pe consumatori,
• Nerespectare temperaturi păstrare preparate culinare,
• Hote neigienizate, cu depuneri de praf și grăsime arsă,
• 2 amenzi 20.000/3.000,
• OD 211 lei.
2. Getasim Impex SRL Hațeg-OTPS
• Camere neigienizate, cu paianjeni, geamuri murdare,
• Perne cu pete, fără huse de protecție,
• Insecte moarte în cameră,
• Aplice descompletate, suporturi de hârtie și duș ruginite sau rupte, lipsă mape turist în cameră,
• Produse fără elemente de informare/ caracterizare, lipsă grafic schimbare ulei, muște în blocul alimentar,
• 4 amenzi 20.000/5.000 + 1 avertisment,
• OD 104 lei.
3. Tâmplărie Alexandru SRL Hațeg-OTPS bloc alimentar
• Bloc alimentar neigienizat,
• Paviment murdar,
• Lipsă grafic schimbare ulei,
CJPC CARAȘ-SEVERIN
• Don Garson DNG SRL Caransebeș - nerespectare condiții păstrare și depozitare toppinguri; neinformare nutrițională și produs din produs decongelat; carne pleșcăviță și topping expirate, lipsă grafice de temperatură și schimbare ulei; cântar neverificat; PLAN REMEDIERE conform legii 270/ 2017,
• Baical 2003 SRL Reșița – produse expirate (vopsele),
• Kaufland România SC Caransebeș – produse expirate, legume alterate (vinete și ciuperci),
• Fotozenti SRL Caransebeș – pigment culoare zugrăveli cu termen de valabilitate
expirat.
CJPC BIHOR
SC CORA FOOD SERVICE DELIVERY SRL Oradea - OTPS
• În blocul alimentar, tavan cu vopsea exfoliată,
• Utilaje si agregate ( hotă, frigidere, mese de lucru) neigienizate , cu depuneri vechi de grăsime, praf, rugină,
• Paviment cu gresie lipsă , crăpată,
• Cratițe neigienizate,
• Materii prime depozitate temporar în vase neconforme, reutilizabile( recipiente de la alte produse),
• Produse finite congelate,
• Depozitare pe paviment,
• Listă de meniu incompletă, fără gramaje, alergeni, valori nutriționale,
• Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei și OD 2.500 LEI.
CJPC GIURGIU
SC REMEMBER US SRL, patiserie Giurgiu - OTPS
• Paviment, tavan și pereți neigenizați cu pete de grăsime,
• Prezența insectelor vii în unitate,
• Lipsă echipament de protecție pentru angajați,
• Lipsă aer condiționat,
• Tablouri electrice neprotejate fără capace,
• Ustensile neprofesionale,
• Materii prime depozitate în agregate frigorifice neprotejate,
• Amendă 20.000 lei.
CPC SECTOR 2
1. Juicy Burger SRL - Restaurant Pho Thin:
• depozitare necorespunzătoare materie primă,
• materie primă fără elemente de caracterizare din care să rezulte data-limită de consum,
• schimbare stare termică materie primă prin congelare, bloc alimentar neigienizat corespunzător,
• paviment depreciat,
• hotă cu depuneri masive de grăsime, agregate frigorifice cu rafturi ce prezintă zone de vopsea exfoliată și rugină, chedere cu resturi alimentare,
• vestiarul se află în camera de depozitare a materiei prime, pubela de gunoi în blocul alimentar,
• ordinul 201/2022 nu este implementat în lista meniu.
2. Patiserie Lux Pan:
• unitatea nu este igienizată,
• tavane cu strat gros de arsură,
• agregate frigorifice cu resturi alimentare și insecte moarte,
• chedere rupte și cu depuneri de mucegai,
• cuptor neigienizat cu depuneri masive de arsură,
• tăvi de coacere neigienizate,
• utilizare ustensile neprofesionale (pentru tăierea produselor se utilizează cutter)
• materie primă fără elemente de identificare din care să reiasă data limită de consum, acestea prezentând modificări organoleptice de aspect,
• depozitare necorespunzătoare a materiei prime,
• prezența insectelor vii (muște și gândaci)
• neinformare cu privire la gramajul produselor.
Citește și:
Constanța: O nouă zi de controale ANPC pe litoral, nouă societăți închise temporar (VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii