Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:58 07 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă-n firmă şi deasupra altă firmă Fiica Sorinei Moscu şi-a băgat mama într-o nouă afacere. La rândul său, mama a făcut-o administrator

ro

06 Dec, 2019 00:00 1576 Marime text

Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, nume cunoscut pe piaţa de business din Constanţa, revine în atenţia publică. Recent, fiica sa, Georgiana-Andreea Șerban, a cooptat-o pe aceasta într-una din firmele pe care le administra prin intermediul altei firme, obţinând în schimb de la Sorina Horotolomei-Moscu rolul de... administrator.


Povestea poate părea încurcată, însă, reconstituind lucrurile pas cu pas, acestea par să se clarifice. Astfel, societatea în care Sorina-Gina Hortolomei-Moscu a devenit recent unic acţionar este SC Contest SRL, firmă ce se ocupa cu activităţi de contabilitate şi audit financiar. Până nu demult, Contest SRL avea sediul social în Faleză Nord, pe strada Pescarilor. Odată cu preluarea acţiunilor de către Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, sediul social s-a schimbat şi el, fiind acum în Parcul Aqua Magic.


Să o luăm însă pas cu pas: societatea comercială Contest SRL avea, până la data de 5 noiembrie 2019, drept asociaţi alte două societăţi comerciale. Concret, acestea sunt Clubo Galactic SRL şi Galactica House SRL. În cadrul Contest SRL, firma Clubo Galactic deţinea funcţia de administrator, fiind reprezentată, la rândul său, de Georgiana Andreea Șerban. Acţiunile Contest SRL erau împărţite după cum urmează: Clubo Galactic SRL avea 1%, iar restul de 99% îi revenea societăţii Galactica House. În schimb, aşa cum am văzut, calitatea de adminsitrator al Contest SRL o deţinea Clubo Galactic, prin Andreea Șerban.


La data de 5 noiembrie 2019, însă, întregul amestec de tip „firmă-n firmă şi deasupra altă firmă“ avea să se schimbe, prin sosirea Sorinei Gina Hortolomei Moscu în afacere. Mai exact, la data cu pricina, Clubo Galactic SRL şi Galactica House SRL au decis să se retragă din Contest SRL şi să îi lase locul Sorinei Hortolomei-Moscu. Cesionarea acţiunilor s-a făcut la valoarea nominală de 10 părţi sociale – 100 de lei (în cazul procentului preluat de la Clubo Galactic) şi, respectiv, 1.000 de părţi sociale – 10.000 de lei (în cazul pachetului de acţiuni preluat de la Galactica House SRL).
 

Sorina-Gina s-a angajat să achite datoriile


În Monitorul Oficial în care a fost publicată Hotărârea AGA Contest din 5.11.2019 se arată următoarele: „Clubo Galactic SRL, reprezentată legal prin administrator Șerban Georgiana Andreea şi Galactica House SRL, reprezentată legal prin administrator Șerban Georgiana Andreea, cedenţi, transmit iar Hortolomei Moscu Sorina Gina, cesionar, preiau împreună cu activul şi pasivul societăţii toate drepturile şi obligaţiile prezente şi viitoare ce decurg din deţinerea părţilor sociale, atât a celor deţinute cât şi a celor cedate, inclusiv achitarea tuturor datoriilor societăţii către bugetul de stat şi alte persoane fizice sau juridice de orice natură, existente şi neachitate până la data prezentei hotărâri, atât cele evidenţiate, cât şi cele care vor apărea ca urmare a unor acţiuni de control“.


Cu alte cuvinte, în calitate de nou acţionar unic, Sorin Gina Hortolomei Moscu s-a angajat să achite toate datoriile firmei Contest, inclusiv pe cele ce ar putea apărea în urma unor controale la societate. Firmele care s-au retras din societatea nou preluată de afacerista constănţeană au declarat că au primit contravaloarea părţilor sociale cesionate.


La rândul său, fostul reprezentant al firmei ce administra Contest SRL, Georgiana Andreea Șerban, a primit de la noul acţionar unic - mama sa rolul de administrator cu puteri depline al Contest. Numirea în funcţie este valabilă pe o perioadă de patru ani. Capitalul social al firmei este de 10100 de lei, împărţit în 1010 părţi sociale, cu o valoare de 10 lei pentru o parte socială. Nu în ultimul rând, aşa cum am menţionat anterior, noul acţionar Sorina Moscu a adus în Contest vântul schimbării o dată cu sosirea sa, inclusiv sediul social al firmei fiind schimbat, de la adresa de pe strada Pescarilor din Faleză Nord, în Mamaia, în Parcul Aqua Magic.


Restul prevederilor din actul constitutiv al Contest SRL au rămas neatinse.
 

Cuş-cuş, tăiţei şi croşetarea ciorapilor


Potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerţului, consultat la data de 5 decembrie 2019, societatea Contest SRL a fost înfiinţată în 1993 şi se ocupă în principal, aşa cum am menţionat anterior, cu activităţi de contabilitate şi audit financiar. Activităţie secundare, 357 la număr, includ printre altele fabricarea cuş-cuş-ului, a tăiţeilor şi a altor produse făinoase, tricotarea şi croşetarea ciorapilor, tipărirea ziarelor, transporturi aeriene de pasageri şi marfă, jocuri de noroc şi pariuri, bâlciuri ori angajarea personalului casnic.


În anul 2016, firma a avut un profit brut de 110.950 de lei, doi salariaţi şi o cifră de afaceri netă de 215.150 de lei. În 2017, cu acelaşi număr de salariaţi, Contest SRL a realizat un profit brut de 208.242 de lei şi o cifră de afaceri netă de 293.171 de lei. În 2018, societatea a avut un singur angajat, care a realizat un profit brut de 202.503 lei şi o cifră de afaceri netă de 414.045 de lei.


În ce o priveşte pe Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, în prezent, potrivit Registrului Comerţului, numele său se mai leagă de firmele Galatap, Galamob (aflate în dizolvare şi deţinute împreună cu fiiica sa, Georgiana Andreea Șerban) şi Termoinstal Construct (în prezent, radiată, potrivit ORC).


Numele Georgianei Andreea Șerban, la rândul său, figurează în firmele Alremi SRL, Aqualand SA, Clubo Galactic SRL, Galactica House SRL, Galatap, Galamob, Mehmetoglu, Millenium Global Development şi Mosqmad SRL (aflată în dizolvare şi deţinută împreună cu fratele său, Ioan Mădălin Hortolomei Moscu).


Citeşte şi:


Modificări la Mosqmad SRL
Copiii Sorinei Hortolomei-Moscu au tras pe dreapta una dintre firmele de la „mami“. Și-au împărţit frăţeşte şi activele societăţii radiate

Parteneriat în familie Sorina Hortolomei-Moscu şi fiica ei s-au înţeles între ele şi şi-au revocat lichidatorul judiciar

Ti-a placut articolul?

Comentarii