Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:27 30 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări la Mosqmad SRL Copiii Sorinei Hortolomei-Moscu au tras pe dreapta una dintre firmele de la „mami“. Și-au împărțit frățește și activele societății radiate

ro

14 Oct, 2019 00:00 1385 Marime text
„Moștenită“ abia în urmă cu patru ani de la mama lor, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, firma Mosqmad SRL a fost trasă pe dreapta de cei doi frați, Georgiana Andreea Șerban și Ioan Mădălin Hortolomei-Moscu. Bunurile societății au fost împărțite frățește: un apartament în vila turistică din Mamaia pentru frate și celălalt pentru soră. Firma nu avea datorii către stat sau către furnizori.
 
În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea nr. 1/2019 a celor doi asociați ai firmei Mosqmad SRL, respectiv frații Georgiana Andreea Șerban și Ioan Mădălin Hortolomei-Moscu. Scurt pe doi, aceștia au decis dizolvarea și radierea voluntară a societății, conform art. 235 alin.1 din Legea 31/1990, modificată și republicată.
 
În aceeași decizie adoptată de cei doi acționari, se arată că firma proaspăt radiată deține două apartamente într-o vilă turistică din Mamaia, unul urmând să revină fratelui și celălalt surorii sale. Nu în ultimul rând, asociații au mai arătat în Monitorul Oficial că societatea Mosqmad „nu are datorii către stat sau către furnizori“.
 

Date despre firma radiată

 
Aici este de amintit faptul că cei doi frați au preluat firma Mosqmad în 2015 (fostă New Amsterdam), când societatea deținută de mama lor, Sorin Gina Hortolomei-Moscu, respectiv Asociația Millenium Global Development le-a cedat acțiunile și s-a retras complet.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea proaspăt radiată a fost înființată în 2010 și avea ca administrator firma Galactica House SRL, reprezentată, de altfel, de aceeași Georgiana Andreea Șerban. Acționarii erau cei doi frați, băiatul deținând 30%, iar fata – 70%. Activitatea principală era reprezentată de „dezvoltare (promovare) imobiliară“, iar printre cele peste 300 de activități secundare se aflau și „bâlciuri și parcuri de distracții“, „activități de jocuri de noroc și pariuri“, „școli de conducere“, „activități de telecomunicații prin satelit“, restaurante, reprezentare media, arhitectură, editare ziare, servicii de mutare, taxiuri, transporturi maritime de mărfuri și pasageri, tratarea deșeurilor periculoase, nenumărate activități de comerț, dar și activități ce țin de creșterea animalelor și cultivarea plantelor. Oricum, lista întreagă a activităților secundare conține 318 puncte.
 
În ce privește situația financiară a firmei, în 2016 aceasta a avut o pierdere brută de  42.440 de lei, 0 salariați și o cifră de afaceri netă de 20.126 de lei. În 2017, astrele financiare au surâs asupra societății, astfel că firma a avut un profit brut de 20.028 de lei, 0 salariați și o cifră de afaceri netă de 83.394 de lei. În 2018, astrele business-ului au strălucit încă și mai mult pe cerul Mosqmad, iar profitul brut s-a ridicat la 1.137.108 lei, numărul angajaților a fost tot 0, iar cifra de afaceri netă a fost 2.396 de lei.
 

Firmele copiilor

 
În ce privește activitatea pe piața de business a tânărului Hortolomei-Moscu, nu mai departe de luna aprilie a acestui an, mezinul și Sorin-Alexandru Drăghici au pus bazele firmei ISM Estate Management SRL, ce se ocupă de activități de curățenie. Totodată, este de spus că firma Mosqmad nu este singura în care fratele și sora fac echipă. Numele celor doi se regăsesc alăturate și în societatea Galactica House SRL, în care Ioan Mădălin a fost cooptat în 2017. Nu în ultimul rând, numele tânărului afacerist se mai leagă și de firma Vinyl Impakt SRL din Năvodari, care se ocupă de „comerț cu ridicata nespecializat“.
 
La rândul ei, Georgiana Andreea Șerban figurează și în firma Alremi SRL, înființată în 2008 și aflată în funcțiune, în celebra Aqualand SA - cu obiect principal de activitate „alte activități recreative și distractive“ (a se citi aici și parcul Aqua Magic), dar și Clubo Galactic – ce se ocupă de „activități de consultanță pentru afaceri și management“. Lista nu se încheie aici, ci conține și două firme aflate în lichidare, respectiv Galamob (se ocupa cu fabricarea de mobilă) și Galatap (cu același obiect de activitate).
 

Totuși, printre firmele aflate încă în funcțiune de care se leagă numele Georgianei Andreea Șerban se mai regăsesc încă trei: Galactica House, amintită anterior, Mehmetoglu (se ocupă cu „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“), precum și Millenium Global Development („intermedieri în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse chimice pentru industrie“).

Sursa foto: Facebook 
 
Citește și:
 
Moștenitorii
După fiică, Sorina Gina Hortolomei-Moscu îi face cunoștință mezinului cu lumea afacerilor


Fiul Sorinei Gina Hortolomei-Moscu, asociat într-o firmă care se ocupă de curățenie
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii