Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

ro

11 Mar, 2024 17:00 657 Marime text
  • Curtea de Apel a judecat apelurile declarate în cauză de avocații CLC și cei ai municipiului și au anunțat că verdictul va fi pronunțat pe 12 martie 2024.
Municipalitatea, Apele Române, dar și compania privată Mehmetoglu SRL așteaptă mâine, 12 martie 2024, pronunțarea hotărârii Curții de Apel în procesul în care Consiliul Local Constanța și Municipiul prin Primar au pierdut terenul de la Cazino Sud, din Mamaia.
 
Curtea de Apel a judecat apelurile declarate în cauză de avocații CLC și cei ai municipiului și au anunțat că verdictul va fi pronunțat pe 12 martie 2024.
 
În proces, terenul a fost recâștigat de Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral în urma deciziei din octombrie 2022 a Tribunalului Constanța.
 
Dosarul are indicativul 7474/118/2017 și se află, potrivit datelor noastre, în atenția completului format din magistrații Gabriel Lefter (fost președinte al Curții de Apel) și Răzvan Anghel, din cadrul Secției I Civile a instanței.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, prin hotărârea Tribunalului, ANAR-ABADL au recâștigat terenul de 12.167 mp din Mamaia, Complex Cazino Sud, Lotul 2, pe care Primăria Constanța îl vânduse companiei private Mehmetoglu SRL.
 
Tribunalul a constatat nelegalitatea mai multor hotărâri ale Consiliului Local Constanța vizând terenul, dar și a contractului de vânzare-cumpărare prin care acesta a ajuns în proprietatea Mehmetoglu SRL.
 
De asemenea, instanța a decis radierea din cartea funciară a imobilului a dreptului de proprietate intabulat de Municipiul Constanța și a obligat pârâții să restituie terenul în proprietatea publică a Statului Român și administrarea ANAR-ABADL.
 
Despre Mehmetoglu SRL
 
Mehmetoglu SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor, nr. 96 și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2022, societatea a declarat 0 angajați, pierderi peste 60.000 de lei și cifra de afaceri 0.
 
Mehmetoglu SRL este deținută de Ioan Mădălin Moscu (30%) și Georgiana Andreea Șerban (70%), care este și administrator, ambii fiind copiii Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu (potrivit Monitorului Oficial al României, la data de 16 iunie 2021, Sorinei Gina Hortolomei Moscu i-a fost eliberat noul act de identitate, cu numele Florina Moscu ).
 
Sorina Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, figurează în Contest SRL Constanța (cu sediul în Parc Aqua Magic) și Mega Development SRL (cu sediul la aceeași adresă cu Mehmetoglu SRL), în ultima fiind și administrator.
 
Georgiana Andreea Șerban este administrator al Contest SRL, asociat și administrator al Aqualand SRL, Clubo Galactic SRL, Galactica House SRL și Millenium Global Development SA și asociat în Alremi SRL.
 
Ioan Mădălin Moscu este asociat în Galactica House SRL și Clubo Galactic SRL.
 
Sorina Gina Hortolomei Moscu și Mehmetoglu SRL au fost deferiți instanței alături de fostul primar Radu Mazăre, de către procurorii DNA Constanța, în aprilie 2015, în legătură cu vânzarea a două terenuri din Mamaia.
 
După o decizie de condamnare, la Tribunalul Constanța, aceasta a fost achitată definitiv, alături de fostul primar, de Curtea de Apel.
 
După achitare, Sorina Gina Hortolomei Moscu a devenit Florina Moscu, în urma schimbării numelui.
 
Decizia pe care o va lua Curtea de Apel în legătură cu terenul din Mamaia va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Holland Development Group SA nu va fi radiată din Registrul Comerțului, au decis judecătorii! Tribunalul Constanța a închis procedura de insolvență (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii