Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 23 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, recâștigat de Apele Române, ajuns în atenția Curții de Apel. Când se judecă apelul

ro

07 Dec, 2023 17:00 861 Marime text
  • După repartizarea aleatorie a dosarului către un complet de judecată, Curtea de Apel a decis ca procesul să înceapă la data de 20 februarie 2024.
  • Prin hotărârea Tribunalului, ANAR-ABADL au recâștigat terenul de 12.167 mp din Mamaia, Complex Cazino Sud, Lotul 2, pe care Primăria Constanța îl vânduse companiei private Mehmetoglu SRL.
Judecătorii Curții de Apel au fixat data la care vor analiza apelul formulat de Consiliul Local Constanța și Municipiul Constanța prin Primar în procesul în care municipalitatea a pierdut terenul de la Cazino Sud, din Mamaia.
 
Terenul a fost recâștigat de Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral în urma deciziei din octombrie 2022 a Tribunalului Constanța.
 
Nemulțumită, municipalitatea a declarat apel, iar dosarul a fost trimis pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel pentru analizarea căii de atac.
 
Astfel, după repartizarea aleatorie a dosarului către un complet de judecată, Curtea de Apel a decis ca procesul să înceapă la data de 20 februarie 2024.
 
Decizia Curții de Apel va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 7474/118/2017, care, în primă instanță, dosarul a fost câștigat de Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
 
Prin hotărârea Tribunalului, ANAR-ABADL au recâștigat terenul de 12.167 mp din Mamaia, Complex Cazino Sud, Lotul 2, pe care Primăria Constanța îl vânduse companiei private Mehmetoglu SRL.
 
Tribunalul a constatat nelegalitatea mai multor hotărâri ale Consiliului Local Constanța vizând terenul, dar și a contractului de vânzare-cumpărare prin care acesta a ajuns în proprietatea Mehmetoglu SRL.
 
De asemenea, instanța a decis radierea din cartea funciară a imobilului a dreptului de proprietate intabulat de Municipiul Constanța și a obligat pârâții să restituie terenul în proprietatea publică a Statului Român și administrarea ANAR-ABADL.
 
Despre Mehmetoglu SRL
 
Mehmetoglu SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor, nr. 96 și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2022, societatea a declarat 0 angajați, pierderi peste 60.000 de lei și cifra de afaceri 0.
 
Mehmetoglu SRL este deținută de Ioan Mădălin Moscu (30%) și Georgiana Andreea Șerban (70%), care este și administrator, ambii fiind copiii Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu (potrivit Monitorului Oficial al României, la data de 16 iunie 2021, Sorinei Gina Hortolomei Moscu i-a fost eliberat noul act de identitate, cu numele Florina Moscu ).
 
În prezent, Sorina Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, figurează în Contest SRL Constanța (cu sediul în Parc Aqua Magic) și Mega Development SRL (cu sediul la aceeași adresă cu Mehmetoglu SRL), în ultima fiind și administrator.
 
Georgiana Andreea Șerban este administrator al Contest SRL, asociat și administrator al Aqualand SRL, Clubo Galactic SRL, Galactica House SRL și Millenium Global Development SA și asociat în Alremi SRL.
 
Ioan Mădălin Moscu este asociat în Galactica House SRL și Clubo Galactic SRL.
 
Sorina Gina Hortolomei Moscu (actuală Florina Moscu) și Mehmetoglu SRL au fost deferiți instanței alături de fostul primar Radu Mazăre, de către procurorii DNA Constanța, în aprilie 2015, în legătură cu vânzarea a două terenuri din Mamaia.
 
După o decizie de condamnare, la Tribunalul Constanța, aceasta a fost achitată definitiv, alături de fostul primar, de Curtea de Apel.
 
După achitare, Sorina Gina Hortolomei Moscu a devenit Florina Moscu, în urma schimbării numelui.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces pe terenul de la Cazino Sud, recâștigat de Apele Române! Municipalitatea și Consiliul Local, nemulțumite de taxa de timbru (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii