Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facilităţi modificate pentru veterani de război şi văduve

ro

23 Dec, 2019 00:00 1294 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată ordonanţa de urgenţă prin care s-a prelungit termenul în care pensionarii, veteranii, văduvele şi invalizii de război pot beneficia, în continuare, de facilităţile de transport la care au dreptul. 
 
S-a hotărât prelungirea termenului până la care ar putea fi folosite tichetele de călătorie gratuite sau taloanele speciale de călătorie până la 1 ianuarie 2022. Fostul termen expira la finele anului în curs. 
 
De aceea, în esenţă, Guvernul a adoptat două măsuri:
- extinderea perioadei în care vor putea fi folosite tichetele şi taloanele, până la 1 ianuarie 2022;
- prelungirea termenului de asigurare a cadrului pentru folosirea cardurilor în vederea utilizării facilităţilor de transport, până la 31 decembrie 2021.
 
Pensionarii primesc reduceri de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri personale, cu trenuri accelerate fără regim de rezervare, precum şi cu trenuri rapide, clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de călători clasa a II-a, la transportul intern în comun, între localităţi, conform legislaţiei în vigoare. Această reducere, însă, se aplică în limita a şase călătorii pe an. De asemenea, facilităţile respective pot fi folosite şi de către soţ sau soţie, cu încadrare în numărul total de călătorii la care are dreptul titularul.
 
Citeşte şi:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii