Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea s-a pozat cu cine a vrut

ro

24 Dec, 2007 00:00 1174 Marime text
1198439973.jpg

Democrata Elena Udrea a tinut sa participe, sambata, alaturi de navodareni la ultima taiere a porcului in mod traditional. Insotita de mama sa, una dintre cele mai controversate femei din politica autohtona a fost calda, apropiata de oameni si foarte dezinvolta.

A vorbit cu cei prezenti la "Taierea porcului... ca la romani", manifestare organizata de Primaria Navodari, le-a ascultat pasurile si le-a povestit cum isi petrecea Craciunul in anii copilariei. "Am avut bunicii la tara si pentru noi era o sarbatoare inainte de Craciun, intr-un week-end intotdeauna, taiam porcul, il parleam, dupa care bunicul punea un sac peste porc, iar eu si fratele meu ne suiam pe porc, apoi mancam din fruntea lui ca sa fim fruntea tot anul. Imi mai placea soriciul, mai ales cel de pe burta, pentru ca era mai moale, urechile, apoi urma pomana porcului, in bucatarie, cu mamaliguta, cu carnea proaspata in ceaun, cu un pahar de vin proaspat, facut anul acela. Asa era copilaria mea de Craciun". O femeie din public i-a amintit de muraturi, iar fosta consiliera a presedintelui Traian Basescu a completat-o amuzata: "si cu acritura si cu cozonac. Asa, doamna, vedeti cum le stiti! Noi copiii, ne bateam pe cotoarele de la varza". Despre faptul ca acesta este ultimul an in care porcul se va mai putea taia in mod traditional, Elena Udrea a spus ca numai sacrificarea animalului va fi diferita, nu si modul in care romanii se vor bucura de preparatele traditionale de Caciun. "Porcul se va taia diferit, dar noi putem sa-l mancam la fel. Am venit la Navodari pentru ca a fost o ocazie pentru mine sa particip la o traditie pentru ultima data. Sigur ca, in ajun de Craciun, cand toata lumea este acasa, mi-a fost destul de greu sa strabat cateva sute de kilometri, dar mi-am dorit foarte mult sa vin la Navodari, sa fiu alaturi de locuitorii acestui oras", a spus PD-ista, infrigurata din cauza temperaturilor scazute. Insa, a tinut sa precizeze ca s-a imbracat gros, tocmai pentru ca se astepta sa fie frig, dar si ca a baut "un paharel de tuica fiarta impreuna cu toti cei de aici".

Fata mamei cea cuminte

Democrata s-a aratat foarte incantata de Navodari si a recunoscut ca nu mai fusese niciodata aici. "Nici nu am stiut sigur daca drumul pe care am luat-o este bun sau nu. La prima vedere, este un oras care se dezvolta, cu constructii foarte multe. Ma bucur ca primarul este colegul meu de partid, dar, sigur, nu de asta am venit eu astazi la Navodari, ci pentru a participa la ultima taiere a porcului asa cum o stim noi de la bunici. Felicit Primaria Navodari pentru aceasta initiativa pentru ca sunt foarte multi copii care nu vor mai vedea aceste traditii vreodata", a mai spus Elena Udrea, care a mancat bucate traditionale, carnati si friptura de porc, alaturi de toti cei prezenti la eveniment. A tinut sa-si aduca si mama la sarbatoarea navodarenilor, iar aceasta a spus ca fiica ei a fost foarte cuminte in copilarie si ca a invatat foarte bine. Interesul presei fata de mama sa a amuzat-o pe Elena Udrea, care a venit sa o salveze din "ghearele" jurnalistilor. "Este pentru prima data cand mama da declaratii", a explicat fosta consiliera a lui Basescu.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii