Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:37 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Domnilor politicieni, e un moment oportun să vă îndreptaţi atenţia către Portul Constanţa“

ro

05 Jun, 2015 00:00 1090 Marime text
„Comunitatea portuară va continua să lupte pentru eficientizarea Portului Constanţa şi alinierea la cerinţele unei pieţe în continuă dezvoltare, militând pentru un port performant al Europei anului 2015.

Ne vom folosi de toate instrumentele legale pentru apărarea drepturilor noastre şi pentru a ne face auziţi, pentru o dezvoltare normală şi sustenabilă a Portului Constanţa, obiectiv economic strategic pentru România“, susţine organizaţia patronală Operatorul Portuar. Într-un comunicat de presă dat ieri publicităţii, organizaţia critică atât Ministerul Transporturilor, condus de social-democratul Ioan Rus, cât şi Guvernul şi Preşedinţia, pentru faptul că nu se implică în rezolvarea problemelor declanşate, în urmă cu mai bine de un an, între actuala conducere a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), pe de o parte, şi Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, de cealaltă parte. În această ordine de idei, operatorii portuari trag un semnal de alarmă: „Domnilor politicieni, prin calitatea pe care o deţineţi, purtând responsabilitatea legală şi morală, apreciem că este un moment oportun să vă îndreptaţi atenţia către Portul Constanţa şi este timpul să schimbaţi ceva în bine!“.

Comunicatul Operatorului Portuar vine în contextul în care, la ora actuala, CN APMC şi mai ales organizaţia patronală aşteaptă raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor după un control efectuat în Portul Constanţa, control care a durat câteva săptămâni. Concluziile controlului, concretizate într-un raport, trebuiau făcute publice la finalul lunii mai, dar, potrivit unor surse din conducerea CN APMC, se pare că acest raport nu este gata încă.

Totodată, Operatorul Portuar susţine că problemele pe care le-a semnalat de-a lungul timpului cu privire la activitatea actualei conduceri a Portului Constanţa „sunt extrem de grave, iar amânarea rezolvării lor este de natură să pericliteze în mod iremediabil situaţia Portului Constanţa“. Amintim că nu doar conducerea companiei şi operatorii portuari aşteaptă concluziile Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, ci şi Comisia de Transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, care, de asemenea, are în vedere conflictul din Portul Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii