Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UMEX susține viitorii elevi de școală profesională oferind bursă pentru meseriile de electrician și de lăcătuș

ro

11 Jun, 2022 15:25 941 Marime text
Asociația Firmelor Constănțene (www.profesional-dual.ro) anunță faptul că operatorul portuar Umex caută elevi care termină clasa a VIII-a anul acesta și vor să opteze pentru sistemul de învățământ profesional-dual. Aceștia trebuie să aleagă între meseria de lăcătuș mecanic prestări servicii în cadrul liceului Tehnologic Nicolae Titulescu din Medgidia sau cea de electrician aparate și echipamente electrice și energetice în cadrul liceului Energetic Constanța, pentru anul școlar 2022 - 2023.

Elevii sistemului de învățământ profesional-dual au multiple avantaje. Beneficiază de bursă școlară și bani pe perioada vacanțelor (cu alte cuvinte, pot fi plătiți dacă optează să lucreze pentru a-și consolida cunoștințele și deprinderile dobândite în perioada de practică) și pot dezvolta o carieră de succes în cadrul unei companii portuare puternice, așa cum este Umex. Pe toată perioada celor 3 ani de școală vor primi 2 burse pe lună: una de la stat, în valoare de 200 lei și încă 200 de lei de la Umex, dacă dovedesc seriozitate și disciplină, atât la școală, cât și în perioadele de practică. Altfel spus, în total, vor primi 400 lei pe lună, bani la care se adaugă și alte tipuri de beneficii.

Spre exemplu, pe lângă bursă, beneficiază și de o asigurare privată pentru accidente, iar echipamentele de practică le vor fi furnizate de către operatorul portuar Umex. După ce termină școala, vor avea o diplomă recunoscută în Europa pentru meseriile de lăcătuș mecanic prestări servicii sau cea de electrician aparate și echipamente electrice și energetice.

Ambele meserii sunt căutate pe piața muncii, iar, cei care se perfecționează în aceste domenii se bucură de avantaje salariale și oportunități în carieră în cadrul firmelor de renume din județul Constanța, și nu numai!

După cei 3 ani de școală profesională, elevii care finalizează acest sistem de învățământ se pot înscrie și la liceu, pot susține Bacalaureatul și, ulterior, pot urma o facultate.

Umex este unul dintre cei mai mari operatori portuari care imprimă un standard al calității operațiunilor portuare încă din 1978, oferind soluții optime pentru provocările transportului intermodal!

Înscrie-te la dual folosind formularul pe care îl veți găsi pe www.profesional-dual.ro!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii