Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Constanța. „Trebuie să alfabetizam digital, România!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Mar, 2023 12:18 1619 Marime text
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, se află astăzi, 27 martie 2023, într-o vizită de lucru în Constanța.

Agenda domnului ministru a cuprins o oprire la operatorul portuar DP World (08:30 - 10:00), o întâlnire cu conducerea APMC (10:15 - 10:45), o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care se va lansa Caravana Digitalizării (sediul Instituției Prefectului, în intervalul 11:00 - 12:00). Apoi, la ora 12:00, în sala Remus Opreanu, sunt susținute declarații de presă.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, în a doua parte a zilei, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, începând cu ora 13:45, ministrul Sebastian Burduja va avea o întâlnire cu conducerea institutului. Apoi, ministrul va fi prezent, în intervalul 14:30 - 17:00, la Universitatea Ovidius, unde va vizita campusul universitar, va avea întrevederi cu conducerea Universității și va participa la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

Nu în ultimul rând, în intervalul 17:15 - 18:30, ministrul Sebastian Burduja va avea întâlniri cu reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și cei ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“. 

UPDATE: 

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a avut o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care a lansat Caravana Digitalizării. 

„Ministerul Digitalizării a început anul trecut o caravană a digitalizării  care îi va ajuta și sprijini pe oameni să înțeleagă nevoia de a trece în mediul online“ - a precizat ministrul care a adăugat că acest lucru s-a  întâmplat astăzi și la Constanța. 


Conferința de presă este susținută de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

Vizita de astăzi a vizat zona proiectelor strategice, zona de transformare digital și zona se cercetare. 

„Pe partea de digitalizare am avut o discuție cu reprezentanții administrației publice locale, am prezentat beneficiile digitalizarii, ghiseul.ro și am avut un schimb de idea cu primarii și reprezentanții instituțiilor deconcentrate. Provocarea este să se depășească media națională. La nivelul județului Constanța, localitățile Năvodari și Băneasa nu folosesc ghiseul.ro. 37 milioane de euro din PNRR sunt destinate digitalizarii bibliotecilor și așteptăm ca și județul Constanța să acceseze acești bani“ - a precizat ministrul Sebastian Burduja. 

„La nivel județean și nu numai, lipsa specialiștilor face ca digitalizarea să fie încă la început de drum. Statul nu-și permite să plătească specialiști (IT-isti), sau nu si-a permis cel puțin pana acum. Ministerul Finanțelor va scoate câteva poziții din grija de salarizare standard pentru a putea să atragă specialiști în administratia locala. Pe de altă parte, cel puțin în rural, angajații sunt reticenți când vine vorba despre digitalizare si se folosește încă dosarul cu șină“ - mai spune ministrul Sebastian Burduja. 

Sebastian Burduja consideră că acest proces de digitalizare va fi foarte important pe viitor în sectorul public și trebuie pregătiți specialiști iar concomitent trebuie lucrat și la schimbarea mentalității funcționarilor. 

„50.000 de caziere au fost emise online în doar o saptămână ca un exemplu că totusi unele domenii se dezvolta cu succes. Trebuie să alfabetizam digital, România! Avantajele digitalizarii sunt enorme și in primul rând ne face viața mai ușoară în calitate de cetățeni“ - mai afirmă oficialul guvernamental

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa a precizat că Prefectura Constanța folosește digitalizarea.

„Există semnătura digitală dar nu poate fi deocamdată operationalizată“ - a mai precizat prefectul Silviu Coșa. 




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii