Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită de lucru la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Mar, 2023 08:37 1746 Marime text
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, se află astăzi, 27 martie 2023, într-o vizită de lucru în Constanța.

Agenda domnului ministru cuprinde o oprire la operatorul portuar DP World (08:30 - 10:00), o întâlnire cu conducerea APMC (10:15 - 10:45), o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care se va lansa Caravana Digitalizării (sediul Instituției Prefectului, în intervalul 11:00 - 12:00). Apoi, la ora 12:00, în sala Remus Opreanu, vor fi susținute declarații de presă.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, în a doua parte a zilei, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, începând cu ora 13:45, ministrul Sebastian Burduja va avea o întâlnire cu conducerea institutului. Apoi, ministrul va fi prezent, în intervalul 14:30 - 17:00, la Universitatea Ovidius, unde va vizita campusul universitar, va avea întrevederi cu conducerea Universității și va participa la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

Nu în ultimul rând, în intervalul 17:15 - 18:30, ministrul Sebastian Burduja va avea întâlniri cu reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și cei ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“.

UPDATE

În jurul orei 8.30 ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a ajuns la operatorul portuar DP World unde a fost întâmpinat de prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. 

UPDATE: ora 9.40

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a plecat de la operatorul portuar DP World către sediul APMC unde va avea o întâlnire cu conducerea instituției. 

„Am ajuns la DP World în primul rând în calitate de coordonator din partea premierului României pentru investițiile Emiratelor Arabe în România. A fost vizita președintelui Klaus Iohannis, am făcut parte din delegația oficială săptămâna trecută și urmărim să dezvoltăm această relație, una dintre cele mai importante ale Emiratelro Arabe Unite în România. Până în prezent au executat peste 120 de milioane de dolari investiți în primul rând în Portul Constanța și urmăresc să crească până la 200 de milioane de dolari această investiție. Am văzut chiar o investiție în curs a unui terminal RO-RO. Un proiect important. Așa cum spunea directorul general, Portul Constanța nu este doar al Constanței, este al României. este principala poartă de intrare și de ieșire pentru bunurile românești și străine, și în țară pe piața românească. M-am bucurat să văd că lucrurile se mișcă. Există investiții și interes și sunt investitori serioși care mizează pe țara noastră“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. 

„Ne bucură vizita domnului ministru în terminalul nostru. Am dezbătut subiecte ca strategia noastră de dezvoltare și cum putem noi și statul român contribui în atingerea țintelor României, țintelor europene, dar și țintelor comerciale. Am descoperit că avem aceeași viziune de dezvoltare și ne dorim un parteneriat ca și până acum, pe termen lung în care să ne susținem reciproc demersurile“ - a precizat pentru ZIUA de Constanța CEO operatorului portuar DP World Cosmin Cârstea. 

UPDATE 11.20

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a ieșit de la întâlnirea cu conducerea APMC. 

„Întâlnirea a fost una foarte bună. Am întâlnit o echipă cu planuri importante. Ne-au făcut o prezentare a portului, a modului în care fluxurile au crescut în contextul conflictului din Ucraina și am discutat și de posibile investiții și planurile de edzvoltare pe termen lung pentru această infrastructură strategică a statului. Având în vedere că este cel mai mare port la Marea Neagră, cu cele mai mari adâncimi naturale, e un ptențial pentru întreaga țară“ - a mai precizat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii