Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi deputaţi propun ca şoferii cărora li se suspendă permisul de conducere să îşi aleagă perioada de suspendare (document)

ro

19 Mar, 2019 00:00 1631 Marime text
O propunere inedită! Doi deputaţi ALDE au înregistrat pe 13 martie o propunere legislativă privind suspendarea permisului auto. Ei consideră că făptuitorul ar trebui să îşi aleagă perioada în care să îi fie suspendat permisul de conducere în termen de un an. Unul dintre iniţiatori a fost implicat într-un eveniment rutier care a avut ca efect suspendarea permisului de conducere. Ştefan-Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu sunt cei doi iniţiatori ai acestui proiect.
 
Potrivit expunerii de motive, iniţiativa vizează suspendarea permisului auto, iar conducătorul auto să îşi poată alege perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Excepţie o fac faptele deosebit de grave care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală ca infracţiuni.
 
„Totodată, prevederile vin în ajutorul şoferilor profesionişti şi nu numai care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie nu mai pot lucra şi rămân „fără pâine”. Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, au scris iniţiatorii în expunere.
 
În forma prezentată Senatului, este precizat faptul că şoferul poate să îşi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale.
 
Coincidenţă sau nu, cu nici o lună înainte de propunerea legislativă, unul dintre iniţiatori a rămas fără permis. Deputatul ALDE Adrian Mocanu a accidentat cu autovehiculul său de teren o tânără de 26 de ani care traversa pe o trecere de pietoni din Buzău. Victima şi câţiva martori susţin că deputatul a trecut pe roşu. Deputatul, dimpotrivă, a afirmat că pietonul traversa neregulamentar. Parlamentarul a rămas fără permis de conducere. Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza modificarea legislativă propusă de cei doi deputaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii