Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distonocalmul, din nou in farmacii

ro

10 Dec, 2007 00:00 48522 Marime text

Compania farmaceutica Zentiva, care la inceputul anului a luat decizia de a scoate de pe piata Distonocalmul, a reluat productia medicamentului.

Reprezentantii firmei producatoare sustin ca decizia de sistare a fabricarii se datoreaza refuzului de a furniza pacientilor un produs care nu se incadreaza in standardele impuse de Uniunea Europeana. Pe de alta parte, Agentia Nationala a Medicamentului sustin ca motivul real este unul comercial si ca s-ar fi luat aceasta decizie pentru faptul ca nu se inregistrau vanzari. Insa, la initiativa Ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, o comisie formata din specialisti ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Ministerului Sanatatii Publice a demarat negocierile cu firma producatoare in vederea gasirii unei solutii privind reintroducerea Distonocalmului in farmacii. In urma acestei intruniri, conducerea Zentiva a hotarat reluarea cat mai urgenta a productiei si a anuntat ca in prezent exista stocuri suficiente pentru a face fata cerintelor pietei. Medicamentul este indicat pentru tratarea a numeroase afectiuni de tipul insomniei, agitatiei, stresului sau durerilor abdominale. Farmacistii considera ca Distonocalmul nu este un medicament esential pentru care exista si inlocuitori. Insa persoanele care il consuma nu par sa impartaseasca parerea personalului medical. "Folosesc Distonocalm de vreo zece ani. Pot spune ca sunt dependent de acest medicament. La recomandarea medicului am incercat sa folosesc Calmogen, care insa nu se compara cu Distonocalmul datorita efectelor secundare (somnolenta, moleseala)", precizeaza un pacient.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rares 24 Jan, 2019 14:48 Bună ziua, Din surse neoficiale se pare că o companie farmaceutica a sesizat importanta acestui medicament în plan financiar dar și că impact pentru populație și in acest an va produce un înlocuitor pentru Distonocalm care să conțină propranolol in concentrație mica...Cred că mai trebuie sa avem răbdare...și să nu ne pierdem speranța... O zi buna!
  • Vanesa 28 Nov, 2018 17:12 Distonocalm nu se mai gaseste nicaieri nici in strainatate.Nu stiu daca motivul e pretul.
  • Eu 22 Sep, 2018 19:25 Daca intrati pe site-ul medicamente lipsa se poate vedea ultimul răspuns referitor la productia de distonocalm.Se pare ca nu mai doresc sa-l produca cei de la Zentiva.
  • RARES 23 Aug, 2018 11:49 Profiturile mici au stopat productia Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca Zentiva nu mai vrea sa produca Distonocalmul pentru ca nu mai are nici un interes. Acestia au subliniat faptul ca ministerul nu are parghiile necesare pentru a obliga o companie privata sa produca un medicament. „Ne luptam de patru ani cu reprezentantii acestui producator pentru a-i convinge sa fabrice in continuare Distonocalm. Dar, incepand cu acest an, Zentiva a refuzat sa mai produca medicamentul. Probabil ca beneficiul este prea mic si nu mai este convenabil sa-l fabrice, din punctul lor de vedere. Noi am tras de ei pentru ca nu exista un alt medicament identic pe piata. Compozitia Calmogenului nu este aceeasi cu a Distonocalmului. Acum depinde de biodisponibilitatea organismului de a reactiona la un medicament sau altul. Am si eu doua colege aici, la agentie, care sunt disperate ca nu mai gasesc Distonocalm. Din pacate, nimeni nu poate obliga Zentiva sa produca medicamentul. Am inteles ca au incercat sa vanda licenta, la un moment dat, dar au cerut o suma uriasa“, ne-a declarat Magdalena Badulescu, directorul Agentiei Nationale a Medicamentului.
  • Eu 30 Jun, 2018 07:58 Nu ma mai mir de nimica. Cine sa lupte pentru noi cand toti sunt impotriva noastra? Ce asteptari sa mai avem incepand de la premier si pana la ultimul functionar din primaria de la tara? O sleahta de incapabili, de prosti si de penali de care depindem cu ceva la fiecare pas, la fiecare respiratie. Sunt peste tot, nenorocitii! Le pasa doar de buzunarul lor. Ce-a ajuns lumea asta!? Doamne, cum mai rabzi atata lipsa de omenie, atata nepasare si atata rau care exista in lumea asta?...
  • Melania 06 Jun, 2018 11:57 Nu mi-am imaginat vreodata ca medicamentul acesta va disparea de pe piata. Si iata ca nu-l mai avem. Dupa 20 de ani, am ajuns, dintr-o data sa nu mai am medicamentul care imi facea viata mai usoara. Tuturor ne este foarte greu. Nu va ganditi ca cineva conduce lumea asta si acel cineva decide soarta noastra? Se stie exact efectul disparitiei distonocalmului, ca si al celorlalte medicamente care nu se mai produc, si totusi, ne-au lasat fara ele. Acel sau acei cativa decid ca noi sa traim sau sa murim. In primul rand trebuie sa ne resemnam si apoi vom vedea... Stiu ca nu suna incurajator mesajul meu dar, din pacate, asta e realitatea. Va doresc tuturor forta si curaj pentru a merge mai departe!
  • Ciurciun Stelian 03 Jun, 2018 15:40 Am luat distonocalm mai bine de 20 de ani si m-am simtit foarte bine.Acum iau alta combintie de medicamente dar are si reatie adversa.DISTONOCALMUL era un medicament excelent acum ca a disparut e foarte greu.Dar la drept vorbind la care dintre alesi nostri ,politicieni le pasa de noi cei care suferim grija lor este sa adune cate mai multe averi.Sa facem o petitie online sa o semnam cat mai multi si sa o trimitem la minister,sa facem presiuni pe ei poate se vor destepta .O zi buna tuturor celor suferinzi.
  • Dorina Andrei 26 May, 2018 18:23 Va rugam frumos...pe cei de la Zentiva..cand apare din nou Distonocalmul??urgentati va rugam..ne este foarte necesar acest medicament!!
  • iuli 19 May, 2018 20:53 Ca intotdeauna ceea ce e bun si ieftin dispare si e inlocuit cu produse mai scumpe si de multe ori mai daunatoare..Distonocalmul nu poate fi inlocuit cu nimic pentru simplu motiv ca e un amestec de substante active cu actiune diferita.Bineinteles ca farmacistii si medicii spun ca poate fi inlocuit cu anxiolitice gen Xanax dar nu se poate compara..Xanaxul are efect anxiolitic dar te transforma intr-un zombi si agraveaza depresia iar dependenta fizica apare si dupa doze uzuale si sevrajul care apare dupa intrerupere poate pune in pericol viata.Nimeni nu vorbeste de personele care nu se pot lasa de acest medicament cu efecte devastatoare pe termen lung.Despre acest medicament probabil e vorba cand se vorbeste de alternative.Pe de alta parte distonocalmul nu numai ca nu agraveaza depresia dar din proprie experienta o poate trata.Exista studii care arata ca atropina are efecte antidepresive iar extractul ala de ergot pe care nu doresc sa il mai foloseasca nici daca vor relua productia are efecte antidepresive de asemenea actionand cumva pe receptorii serotoninei ..Combinatia de substante era geniala actionand si asupra simptomelor fizice ale stresului..Medicamentul acesta numai in Romania se producea..Propranololul singur nu are efect asupra sistemului nervos doar blocheaza adrenalina ,reducand tahicardia si alte simptome produse de stress..
  • Rareș 09 May, 2018 23:58 Bună seara,după cum am spus pe 10 ianuarie acest medicament nu se va mai fabrica.Sustin în continuare cele spus . Am vorbit cu un medic specialist care spune că se poate folosi propranolol de 10 mg fara probleme...Lucrurile sunt simple ....nimănui nu-i pasă... Va doresc multa sănătate!
  • Mony 25 Apr, 2018 14:57 Se mai fabrica distonocalmul sau așteptăm degeaba.
  • fara nume 26 Mar, 2018 02:45 Vrem distonocalmul mai repede in farmacii !!! va rugam mult !
  • Gicu 15 Mar, 2018 07:53 Din pacate, nu vad nici o reactie pe tot internetul, legata de problema distonocalmului. Toata lumea intreaba dar nimeni nu raspunde... Ce sa intelegem? Sa nu ne mai batem capul, sa renuntam la gandul ca o sa mai dispunem vreodata de distonocalm? Dar, cum speranta moare ultima, nu putem decat sa asteptam si sa speram ca, cineva, undeva, candva se va gandi si la nevoile noastre.
  • Tatiana 07 Mar, 2018 18:53 Stie cineva cand apare distonocalmul in farmacii.este foarte bun. Daca cineva ne poate ajuta si auzi va rugat sa o faceti. Multumim
  • Csirák Irina 03 Feb, 2018 17:20 Asteptam distonocalmul.Am citit unele comentarii ca este foarte ieftin de aceeia nu mai este in farmacii.Cred ca nu din distonocalm vreau sa se inbogateasca cineva si pe spatele bolnaviilor
  • DD 12 Jan, 2018 14:47 Buna ziua, Domnule Rares, aveti aceasta informatie dintr-o sursa sigura sau este o presupunere? Multumesc!
  • Rareș 10 Jan, 2018 21:57 Bună seara,din păcate acest medicament NU nu se va mai produce datorita faptului că era prea ieftin iar Zentiva companie producătoare nu mai doreste reluarea producție... Distonocalm era un medicament foarte bun pentru tot ce înseamnă momente delicate din viața noastră...din păcate nimeni nu va face nimic ptr reluarea producție... alternativa nu există...propranololul din compoziția acestui medicament este de neînlocuit ptr că ține inima in limite normale...luat doar propranolol fara celelalte ingrediente e periculos
  • DD 08 Jan, 2018 14:18 Buna ziua, Va spun tuturor ca am sunat la anmdm si mi s-a spus asa: "Asteptam sa iasa hartia de aprobare a noii formule". Cand? "Nu stim, mai ne intrebati!" Sunt exact cuvintele respectivei doamne care a raspuns apelului meu telefonic. Multumesc, m-ati lamurit! am raspuns... Si eu folosesc distonocalm de 20 de ani si imi e din ce in ce mai greu sa rezist fara el. Mai incercati si dv., insistati, haideti sa insistam cu totii, sa- i presam sa grabeasca demersurile ( daca exista aceste demersiri), daca nu cumva e o mare minciuna...
  • sirbu ion 24 Dec, 2017 20:46 Folosesc distonocalm de peste 40 de ani si pot sa spun ca este medicamentul perfect pentru anumite afectiuni ale sistemului nervos.Daca i-l folosesc de atita timp si mi-a facut bine ca dealtfel si la toti celalti care i-l folosesc pe ce motive a fost sistata fabricarea lui? Daca niste iresponsabili l-au scos de pe piata si au facut sa sufere atitia oameni nu vede nimeni din cei care trebuie sa vada acest lucru? Medicamentul trebuie repus pe piata in formula lui initiala.Sunt foarte revoltat pe aceasta firma care trateaza cu nepasare suferinta atitor oameni. Chiar nu are nici-o responsabilitate?
  • Florin 14 Dec, 2017 22:19 Poate se gândesc cei care au luat hotărârea de al scoate de pe piața și la persoanele dependente de acest medicament. Sper ca va fi repus pe piața cât mai curând posibil......
  • Zenit 14 Dec, 2017 11:28 Unde putem face sesizări privind dispariția distonocalmului? Cine ar putea sa ne ajute? Bag seama că pe nimeni nu interesează de sănătatea noastra
  • fara nume 04 Dec, 2017 12:48 Am si eu atacuri de panica pe fond de astenie de primavara. In ultimul timp am schimbat atitudinea față de aceasta problema. Atacul e foarte puternic si ma las in voia lui. E cum ai accepta fatalitatea. Paradoxal dupa trecerea acestei stari de panica ma simt uimitor de bine. Am convingerea ca in cazul in care reusim sa nu ne opunem acestei caderi nu facem decat sa ajutam creierul sa se refaca. 1. Considerati frica un pacat. 2. Spuneti in gand. Hai fa-mi rau ca nu-mi pasa si veti observa ca organismul are solutii. Cred ca medicatia doar blocheaza organismul in tendinta lui de reechilibrare si nu vindeca asa cum am vrea sa credem. Atacul de panica are o durata determinata. La mine dureaza 10 min.
  • Doina 21 Nov, 2017 14:36 Am citit comentariile anterioatre. Din pacate, aici nimeni nu o sa raspunda vreodata, dupa cum vedeti... Eu am trimis sesizari la anmdm la sectiunea lipsa medicament si am primit raspuns de fiecare data...acelasi: ..."este in curs de aprobare....si noi asteptam... adresati-va medicului pentru tratament alternativ." Ma intreb: ce aprobare mai asteptati si voi cand, cei de la zentiva mi-au raspuns ca asteapta aprobare de la anmdm? Asteptati o institutie de la cealalta iar noi, cei care avem nevoie de acest medicament nu mai stim unde sa intrebam si cum sa facem sa ne simtim mai bine. Distonocalmul este cel mai bun medicament pentru stari de panica, agitatie, anxietate si palpitatii. Va rog sa faceti sesizari in continuu asa cum fac si eu, la anmdm si la zentiva. O sa va raspunda de fiecare data dar, insistati!!!
  • Glogovetan 25 Oct, 2017 03:26 Va rog frumos sa introduceti din nou distonocalmul.L am folosit de mai bine de 20 de ani ,in stari de anxietate.Stari de panica.Imi ajutau foarte mult.Am incercat alte variante dar nu merge.Va multumesc.Sper sa va ganditi si la noi cei cu probleme.
  • Maria 11 Oct, 2017 23:24 Asteptam distonocalmul.
  • Maria 11 Oct, 2017 23:21 Cand apare Distonocalmul in farmacii ?
  • Boldea Ileana 02 Oct, 2017 09:36 Va rog respectos sa ne spuneti ce sperante avem sa apara din nou in farmacii distonocalmul,acest medicament foarte cautat si apreciat de pacienti,chiar daca se dubleaza pretul nu conteaza.Am incercat multe alte medicamente inlocuitoare dar nici unul nu se compara cu distonocalmul,care are in compozitie cate putin din fiecare element cu rostul lui .Rugati firma Zentiva sa se gandeasca la noi oamenii de rand cu aceste nevoi.Cu respect astept raspuns.
  • Adrian 22 Aug, 2017 19:41 Facem apel Ministrului Sanatatii,pentru grabirea demersurilor care duc in final la aprobarea noiei formule a noului Distonocalm,din compozitia caruia lipseste Erogotul,o substanta interzisa pe piata Europeana..Speram din suflet ca pana la sfarsitul anului medicamentul sa intre din nou pe piata,cand spun speram din suflet,ma refer la noi,oameni de rand,care folosim acest medicament..Faceti apel cu totii firmei Zentiva,cea care produce medicamentul..
  • Catalina 15 Aug, 2017 10:40 Nu citeste nimeni aceste mesaje? Nimanui nu-i pasa de noi? Am ajuns la capatul puterilor. Am atacuri de panica si o frica continua!!! Sunt dependenta de distonocalm. Starea mea s-a inrautatit, viata mea nu mai este cum a fost. Totu este atat de greu. Nu ma mai pot odihni, nu mai dorm niaptea si imi fac tot felul de ganduri...ziua tremur... Va rog!!! Sa ne spuna cineva ceva!!! O sa avem DISTONOCALM in farmacii peste o saptamana, o luna, doua, trei... spuneti ceva!!!! Va rog!!!
  • Ema 25 Jun, 2017 20:38 Am trimis mesaj la ANM, butonul "semnalati lipsa unui medicament" . Mi s-a raspuns prin e-mail ca au solicitat comisiei pentru evaluare sa grabeasca definitivarea documentelor pentru aprobarea noii formule, la care nu s-a primit inca raspuns. Ce spuneti, oameni buni? Dupa atata timp nu avem nimic concret.
  • Lefter V iorica 16 Jun, 2017 11:58 Cind reapare in farmacii distonocalmul. ?
  • elena 23 May, 2017 10:39 Am incercat fel si fel de alte medicamente, singurul care m-a ajutat a fost distonocalmul,acum nu mai am solutii. Cand va aparea pe piata? Ce facem pana reapare? Ne izolam, ne ascundem?
  • Mia 12 May, 2017 10:09 Emilia, comentariul tau este bine sa-l trimiti direct la firma producatoare, pe site-ul zentiva. De acolo ti se va raspunde prin email.
  • emilia 11 May, 2017 11:25 Firma ZENTIVA fie-va mila de noi oamenii de rand si stresati si scoateti din nou pe piata DISTONOCALMUL chiar daca schimbati pretul.Suntem multi oameni in tara asta care suntem dependenti de el si nu are inlocuitor sub nici o forma pt. ca eu numai rau mi-am facut incercand fel de fel de asa zisi inlocuitori.
  • Dany 04 May, 2017 15:44 Da.... Domnule Ministru... este chiar o bataie de joc. Atata populatie dim aceasta tara folosea banalul distonocalm pentru echilibru emotional. Realizeaza cineva care sunt consecintele disparitie lui de pe piata? Cabinetele medicilor sunt pline de oameni cu anxietate, ba mai rau, cu depresie, fiind trimisi la psiholog si, mai departe, la psihiatrie unde li se prescriu medicamente foarte puternice de care nu au sansa sa mai scape vreodata... Pana la urma, tind sa cred ca acesta este scopul: sa avem un popor din ce in ce mai bolnav si sa disparem ca natie de pe fata pamantului. E inadmisibil ce se intampla!!!
  • afc 28 Apr, 2017 00:40 Domnule Ministru, in martie 2017 s-a împlinit un an de cand in farmaciile noastre românești nu am mai gasit *banalul * DISTONOCALM, de altfel foarte eficient prin compozitia sa unica, pentru numitele distonii neurovegetative. Nu sunt nici afacerist, nici analist medico-știintific, nici analist politic, constat doar ca medicamente populare/ieftine, care au trecut proba timpului cu succes și de care efectiv avem nevoie pentru a ne stabiliza/controla echilibrul emotional sunt pur si simplu desfiintate (pe argumente puerile). De inlocuit , nu pot fi inlocuite !!! E ca și cum ai spune * de acum nu mai beți apă, inlocuiți-o cu bere că-i mai bună * . De aceea domnule Ministru, DAȚI-NE DISTONOCALMUL INAPOI ! De aceea domnule Ministru DAȚI-NE APA ÎNAPOI !
  • Oana 13 Mar, 2017 00:57 Acest medicament ma ajutat foarte mult de 20 de ani si ny am avut efecte adverse asa ca bu mai spuneti ca trebuiea sa-l scoateti de pr piata ca nu este bhn.....este fffff bun.....tote medicamenteke bune au fost scioase de pe piata fara sa se gandeasca nineni ca oamenii au nevoie de ele insa nu intereseaza pe nineni ci foar sa iasa banii ....nici macat inlocuiyot nu exista la acest medicament.....cum este podibil asa ceva?!Faceti ceva bun di intriduceti Distonocalmul pe piata pentru oanenii suferinzi daxa nai avetu putina omenie !!!!!!!!!Sper ca cineva sa se sedizeze si sa ia masuri cat mai repede in privinta acestui nedicamrnt si spre binele oamenilor care au mare nevoie de el!!!!!
  • Ana maria bogor 16 Feb, 2017 16:18 Să vă fie rușine pentrucă ați făcut mult mai rău oamenilor ați scos medicamentul depe piață era foarte bun ieu mam vindecat de depresie si și altele și mie tare frică să nu apară pentrucă îl mai luam la nevoie sau vreți să înlocuiți cu ceva mai scump lăsați oameni să trăiască
  • marghitan Florica 15 Feb, 2017 02:47 Cand apare distonocalmul?Ma ajuta enorm,il folosesc din 1983. Un raspuns clar as vrea.Nu am gasit inlocuitor pe piata romaneasca.
  • Ehianu Ioana 11 Feb, 2017 21:26 Este foarte eficient si il folosesc de multi ani. Un inlocuitor nu va avea niciodata acelasi efect. Sper doar ca va fi reintrodus cat de curand. Avem nevoie de el
  • Tira Mihaela 22 Nov, 2016 17:32 Daca farmacistii au gasit inlocuitori pentru Distonocalm, ii invit pe ei sa se trateze. Eu personal doresc acest medicament pe care il folosesc de 25 de ani si continuare este eficient, bine tolerat, fara efecte adverse si ieftin.
  • Capra Ana 14 Nov, 2016 18:55 Folosesc distonocalm din1994 nu am avut nici un fel de probleme,datorită acestui medicament pe care il luam,o singura pastiluță dimineata atat,in ziua de azi la 48 de ani,nu am probleme de inima,tensiune sau colesterol,pot spune ca m-a ajutat ff mult in viata.Tin sa precizez faptul ca nu sunt consumatoare de alcool ,trbuie folosit ca medicament.Multumesc firmei pt acest lucru!
  • Perca Raluca 25 Oct, 2016 12:22 Toate medicamentele eficiente si ieftine se scot de pe piața si ne bombardează cu medicamente ineficiente si foarte scumpe ,de zeci de ani toată lumea a fost mulțumită de distonocalm care se folosește pentru mai multe afecțiuni,ne bucurăm că a-ti ajuns la concluzia că distonocalm trebuie lăsat pe piața.
  • tudora barbu 19 Oct, 2016 21:09 Nu va mai bateti joc de oameni si lasati medicamentul pe piata!Ne-ati luat tot ce era mai bun si nici medicamente nu ne mai dati!Nu tot ce este vechi, este si rau! Nu a mai ramas decit sa ne luati si sufletul.Rusine sa va fie!
  • Dascalescu Maria-Elisabeta 10 Oct, 2016 21:19 Sora mea face de ani de zile tratament cu distonocalm.Unde putem gasi
  • Dascalescu Maria-Elisabeta 10 Oct, 2016 21:17 Sora mea are atacuri de panica si o ajuta numai Distonocalm.Unde putem gasi?
  • Mivu Iuliana 02 Aug, 2016 13:03 Folosesc Distoncalm de douazeci de ani,la indicatia medcului de specialitate. Sunt dependenta de acest medicament. Deja am intrat in panica,decand nu se mai gaseste. Ce pot face?
  • jurca cecilia 06 Jul, 2016 16:22 Distonocalmul este un medicament foarte bun cel Putin pentru mine,dar la noi in tara ce e bun nu tine mult la fel si cu lexotanil care nu se compara cu bromazepamul romanesc asa este in Romania asta de doi bani