Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispenserele din scările din bloc din Constanța au rămas fără dezinfectant. Cine trebuie să le alimenteze

ro

11 Nov, 2020 00:00 2486 Marime text
 
  • Primăria Constanța a distribuit în aprilie 4.500 de dispensere pentru asociațiile de proprietari din oraș
  • A fost oferit un bidon de cinci litri cu dezinfectant
  • După epuizarea, fiecare asociație trebuie să realimenteze dispenserele când se golesc
 
La finele lunii aprilie 2020, în plină criză COVID-19, Primăria Constanța distribuia dispensere pentru dezinfectant, 5 litri de soluție și un covoraș pentru asociațiile de proprietari din municipiu pentru a le asigura cetățenilor mijloace de a se feri de noul coronavirus.
 
După epuizarea dezinfectantului, mulți constănțeni s-au plând că acele dispensere au rămas doar de formă în scările de bloc, ele fiind nealimentate cu dezinfectant. Dar cine trebuie să le umple?
 
Răspunsul este simplu – asociațiile de proprietari. Reprezentanții Primăriei Constanța, întrebați de cotidianul ZIUA de Constanța, au precizat că acele dispensere au fost asigurate de către municipalitate, alături de un bidon de dezinfectant, urmând ca asociațiile să aibă grijă ca acestea să fie întreținute și umplute de câte ori este nevoie. „Cade în sarcina asociațiilor de proprietari să fie umplute”, au punctat reprezentanții municipalității.
 
Din dispoziția fostului primarului municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, peste 4.500 de dozatoare de perete reîncărcabile  și recipiente cu dezinfectant de uz medicinal și curățare pentru mâini au ajuns la reprezentanții asociațiilor de locatari pentru a fi montate la intrările în toate scările de bloc din oraș.
 
Contractul de achiziție al disperserelor a fost atribuit de municipalitate, societății G&G Paper SRL, cu sediul social în Constanța, pe strada Făgetului nr.12, asociat unic și administrator, George Fuduli. Firma a fost înființată în 2004 și  are ca obiect de activitate produse de curățenie, de la detergenți și hârtie la echipamente și mașini profesionale automate de cosmetică și menaj.
                               
Fuduli mai este actionar unic și în Blue Print SRL, cu sediul social la aceeași adresă.
 
Valoarea contractului este de 826.500 de lei fără TVA, vezi secțiunea “documente”. Prețul dozatoarelor depășește cu puțin 235.000 de lei fără TVA, în timp ce dozele cu dezinfectanți au costat 593.000 de lei fără TVA.
 
Acțiunea de distribuire a dispenserelor cu gel dezinfectant vine după ce, acum două săptămâni, echipele municipalității au distribuit, pentru fiecare scară de bloc, câte 5 l de substanță concentrată pe bază de clor și câte un covoraș (60 cm\40 cm). Facem mențiunea că aceeași societate, G&G Paper SRL a livrat către municipalitate și substanță concentrată pe bază de clor distribuită asociațiilor de proprietari din municipiu. Valoarea celui de-al doilea contract, 5000 de bidoane x 5 litri a fost de 55.775 lei fără TVA, vezi secțiunea documente.
 
Citește și

Primăria Constanța a început distribuirea dispenserelor cu dezinfectant pentru mâini în scările de bloc (galerie foto)

Scările de bloc din municipiul Constanța au fost dotate cu dozatoare de perete reîncărcabile cu dezinfectant. Cine le furnizează? (documente)

                                                                                        
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii