Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect USR Constanța „Împreună pentru fete“ - program pilot de amplasare în toaletele școlilor din municipiu a unor dispensere sanitare

ro

09 Mar, 2023 12:40 1164 Marime text



La propunerea Asociației Elevilor din Constanța, consilierii locali municipali USR Constanța au depus în această săptămână un proiect de hotărâre prin care se propune lansarea unui program pilot de amplasare în toaletele școlilor din municipiu a unor dispensere sanitare pentru fete.

Proiectul include și organizarea unor ateliere privind educația pe sănătate pentru eleve, ce vor fi desfășurate cu ajutorul unor ONG-uri specializate.

„Se estimează că 350.000 de adolescente la nivel național se află în situații financiare precare și nu își permit să achiziționeze lunar produse pentru igienă menstruală sigure.

Simpla prezență a absorbantelor în școală ar ajuta la reducerea percepțiilor negative asociate cu menstruația și ar încuraja adolescenții să privească acest aspect ca pe un eveniment normal și natural, ce nu trebuie să provoace rușine.

Aceste demers este necesar cu atât mai mult cu cât Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor prevedea obligativitatea derulării unor programe pentru sănătate în școli", susțin reprezentanții USR.

USR a inițiat de altfel și Legea „Împreună pentru fete“.

„Salutăm depunerea proiectului pentru introducerea produselor de igienă feminină în școlile din Constanța. În urma solicitărilor Asociației Elevilor din Constanța și ale discuțiilor purtate cu consilierii locali, ne bucurăm să vedem că această inițiativă, deja existentă în alte localități din țară, este introdusă și în municipiul Constanța. În viitor vom lupta pentru generalizarea acestui program, astfel încât acesta să fie introdus în toate școlile din Constanța“, susține Ariana Dudună, preşedinte Asociaţia Elevilor din Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii