Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția Județeană de Statistică Constanța Rata șomajului în luna decembrie 2019 a fost la același nivel cu cea înregistrată în luna precedentă (document)

ro

13 Apr, 2020 14:03 1338 Marime text
La sfârșitul lunii decembrie 2019, rata șomajului în județul Constanța era de 2,6%.
 
Rata șomajului în luna decembrie 2019 a fost la același nivel cu cea înregistrată în luna precedentă și aproape la același nivel față de cea înregistrată în luna decembrie a anului anterior. În evoluția lunară a ratei șomajului din județul Constanța, se poate observa influența activității turistice sezoniere, specifice acestui județ. Astfel, în lunile de vară rata șomajului scade cu aproximativ 0,7 puncte procentuale, față de cea înregistrată în extrasezon, se arată într-un comunicat oficial transmis de Direcția Județeană de Statistică Constanța.

Rata șomajului calculată pentru bărbați (1,7%) a fost cu 2 puncte procentuale mai mică decât cea calculată pentru femei, în județul Constanța. Scăderea ratei șomajului în lunile de vară este specifică pentru persoanele de sex feminin, rata șomajului calculată pentru persoanele de sex masculin fiind doar ușor afectată de influențe sezoniere.
 
Pe sexe, numărul șomerilor de sex feminin a depășit numărul șomerilor de sex masculin cu 1923 persoane și reprezintă 62,9% din numărul total de șomeri, la sfârșitul lunii decembrie 2019.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii