Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplomat american, în vizită la comunitatea turcă din Cumpăna

ro

08 Oct, 2014 00:00 2448 Marime text
Ataşatul politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, Kendra Pace, s-a aflat, ieri, la Cumpăna, unde a participat la o întâlnire cu membrii comunității turce din localitate. Potrivit unui comunicat de presă transmis de UDTR, diplomatul american a fost întâmpinat de preşedintele Uniunii Democrate Turce din România, Osman Fedbi, de secretarul general Ervin Ibraim, precum şi de preşedintele filialei UDTR Cumpăna, Bari Muselim.
Vizita oaspetelui american a avut loc în cea de-a patra și ultima zi de Kurban Bayram, drept pentru care atașatul politic Kendra Pace a adresat și un mesaj comunității turce din localitate, cu prilejul acestei sărbători: „Vă mulţumesc pentru oportunitatea de a fi alături de dumneavoastră şi de a participa la Sărbătoarea Sacrificiului. Este important pentru comunitatea dumneavoastră să îşi păstreze obiceiurile şi să le transmită generaţiilor viitoare. Sărbători Fericite!“

Președintele UDTR, Fedbi Osman, a mulţumit pentru sprijinul acordat de Ambasada SUA etnicilor turci în special pentru programele puse la dispoziţie, la care au participat membri ai comunităţii.
La finalul întrevederii, cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului, etnicii turci prezenţi au primit pachete cu carne sacrificată(kurban), dar şi încălţăminte din partea Uniunii Democrate Turce din România.
La întâlnirea cu ataşatul politic american de la Cumpăna au mai participat și subprefectul Levent Accoium, muftiul Muurat Iusuf şi viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii