Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Digitalizare = transparență Decebal Făgădău - “Nu trebuie să mai existe secrete, informațiile trebuie să fie publice, marile secrete oricum se află după ceva timp”!

ro

29 Jul, 2020 00:00 1820 Marime text
  • Decebal Făgădău spune că digitalizarea reușește să aducă administrația mai aproape de cetățean
  • Pentru că digilizarea însemană transparență, în mandatul său, primarul spune că fiecare bănuț cheltuit a fost afișat pe site-ul ministerului finanțelor
  • Adept al digitalizării, Făgădău mai spune că însăși pandemia a arătat beneficiile acestei industrii



Invitat al interviului de la cristoiuTv , primarul Constanței, Decebal Făgădău a vorbit despre digitalizare și felul în care aceasta reușește să aducă administrația mai aproape de cetățean.
“Cred că nu trebuie să mai existe secrete, toate informațiile trebuie să fie publice, marile secrete oricum se află după ceva timp”, a spus edilul Constanței.
Până la transparența totală mai sunt pași de făcut, însă este adevărat că în mandatul său, primăria a început să organizeze dezbateri și consultări publice.
Tot în mandatul său, primarul spune că și-a propus ca fiecare bănuț cheltuit a fost afișat pe site-ul ministerului finanțelor.

Aflat la primul mandatul de primar ales, dar cu experiență de ales local și viceprimar, Făgădău și-a reamintit cum pe vremea lui Radu Mazăre, presa și consilierii locali primeau proiectele de hotărâre de Consiliu Local pe CD-uri. Acum acestea se publică pe site-ul primăriei Constanța, toată lumea interesată le poate accesa în același timp.

Adept al digitalizării, Făgădău mai spune că însăși pandemia a arătat beneficiile acestei industrii. “Vremurile acestea ne-au arătat cât de pregătiți trebuie să fim pentru digitalizare și vă spun că astăzi, municipiul Constanța are pe o platforma GIS- toate spațiile verzi, stâlpii de iluminat din oraș. Sigur am fost dat în judecată pentru că plata parcării se făcea numai electronic. Eu vreau să fie ca afara, am investit în transportul public și mi-a crescut numărul de plăți prin sms, avem aplicație, ca afara, îți poți planifica ruta, își poți plăti parcarea, taxele și impozitele, poți vedea în timp real unde se află cererea ta.

Digitalizarea apropie actul administrativ de cetățean și ne face să ne concentrăm asupra lucrurilor extrem de importante, pentru că Romania trebuie să iasă din logica reactivității” – a explicat edilul municipiului Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniel 29 Jul, 2020 09:43 Plati cu SMS , ridicate in afara legii, plancardele de informare inca in pozitie sa insele si sa debusoleze oamenii, halal administratie....inca se simte administratia Mazare....cateva luni si republica cea de trista amintire va deveni din pacate scrisa in istoria orasului,....cinste voua constantenilo.....