Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 21 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi transmite locaţia prin aplicaţiile de pe telefonul mobil, cu sau fără acces la internet

ro

05 Aug, 2019 00:00 4874 Marime text
Cazul de la Caracal a ridicat multe semne de întrebare legate de localizarea unei persoane care ar putea fi în pericol. Mulţi compară ceea ce s-a întâmplat în Olt cu timpul de răspuns al aplicaţiilor de taxi, care te găsesc în câteva secunde. Este important de ştiut că există posibilitatea de a trimite locaţia exactă cu sau fără internet, atât timp cât pe dispozitivul mobil este activată funcţia „Localizare/Location”.
 
Dacă există acces la internet, WhatsApp ar fi o variantă de transmitere a locaţiei („share your current location“). De asemenea, se poate transmite locaţia în timp real pentru o perioadă anume selectată (opțiunea „share live location“). Persoana căreia i-aţi partajat locaţia în timp real poate vedea şi unde vă deplasaţi.
 
O altă aplicaţie prin care putem trimite cuiva locul în care ne aflăm este Facebook Messenger. Se urmează aproximativ acelaşi procedeu ca în cazul aplicaţiei WhatsApp.
 
Cea de-a treia aplicaţie prin care se poate trimite locul în care ne aflăm este Google Maps. Astfel, primul pas este să deschidem aplicaţia şi să apăsăm pe punctul albastru, care reprezintă, de fapt, locul în care ne aflăm. Din meniul care apare ulterior vom alege să partajăm locaţia noastră, aplicaţia prin care facem acest lucru (Skype, WhatsApp, Facebook Messenger, Hangouts etc.) şi perioada maximă în care vrem să partajăm locul în care ne aflăm.
 
De asemenea, dacă se doreşte transmiterea locaţiei fără a se accesa internetul, există câteva variante. Una dintre acestea este transmiterea coordonatelor de pe Google Maps printr-un SMS. Sunt câteva aplicaţii gratuite dezvoltate prin care poţi seta transmiterea unui mesaj text automat în momentul când există un apel pierdut de pe telefon, asta dacă a fost prestabilit acest lucru înainte. Nu necesită conexiune la internet, dar locaţia trebuie activată.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii