Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii din comunitatea tătară au sărbătorit Halloween-ul (galerie foto)

ro

28 Oct, 2013 00:00 3164 Marime text
Copiii care urmează cursurile organizate de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) au participat, la finalul săptămânii trecute, la o acţiune inedită, o petrecere a cărei temă a fost apropiata sărbătoare de Halloween. Micuţii au fost astfel protagoniştii unui spectacol în cadrul căruia s-au costumat în diferite personaje de poveste sau de desene animate. Atmosfera a fost întreţinută de diverşi animatori şi de oaspeţi.

Anna Sherod, profesor de limba engleză cu bursă Fulbright la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius” Constanţa, le-a vorbit copiilor, în deschiderea evenimentului, despre sărbătoarea Halloween-ului. „Cadrele didactice care predau limba tătară, limba engleză şi matematica la şcoala comunitară din cadrul UDTTMR au fost, de asemenea, în mijlocul copiilor, împreună participând la numeroase concursuri şi jocuri interactive. Părinţii nu au stat nici ei departe, toţi bucurându-se de buna dispoziţie a celor mici”, se menţionează într-un comunicat de presă. La petrecere s-a vorbit atât în limbile română şi tătară, cât şi în engleză.

„Am gândit totul ca pe un carnaval. Copiii au venit costumaţi în personaje din poveşti sau din desene animate, au cântat, au dansat, au participat la concursuri, pe scurt, s-au simţit bine. Am văzut manifestarea ca pe o oportunitate de recreere pentru copiii care participă la cursurile pe care noi le organizăm, dar şi ca pe o formă de interacţiune cu alte culturi. Este bine ca cei mici să afle direct de la noi despre obiceiurile altor popoare, despre tradiţiile lor, să poată înţelege aşa cum se cuvine rolul fiecărei culturi în parte. Ne bucurăm că părinţii au înţeles scopul acţiunii, dar şi mai mult ne bucurăm că cei mici s-au simţit bine”, le-a transmis preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, participanţilor, părinţi şi copii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tatar balasi 28 Feb, 2014 15:44 de cand e Halloweenu specific tatarilor?nici macar al romanilor nu e,e al americanilor si daca e sa gandim mai adanc,nici macar al musulmanilor nu e
  • bir tatar 28 Oct, 2013 10:08 astept o asemenea sarbatoare si de Qidirlez , de Nawrez si alte sarbatori specifice traditiilor noastre