Control ANPC într-un complex comercial din județul Ilfov. Mai multe companii, sancționate. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)
Control ANPC într-un complex comercial din județul Ilfov. Mai multe companii, sancționate. Ce nereguli au fost
29 Dec, 2022 10:23
ZIUA de Constanta
1168
Marime text



Potrivit ANPC, în urma acțiunilor de control, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 133.000 lei și 4 avertismente și a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 4 operatori economici.
Au fost sancționate următoarele companii:
New Brand Ali Shoes SRL
Bilmer Textile SRL - Restaurant Loc Mama
Artzen Construct SRL – pizzerie și magazin alimentar
Smyrna SRL - Restaurant Hudy
Artima SA - Carrefour Express
Gold Sweet Foods SRL
Cuptorul Sibienilor SRL
Codrut Com SRL
Blue Star Fashion SRL
Pizza Mia Andre SRL - Fabrica de gust
Dintre abaterile constatate menționăm:
- expunerea spre vânzare, în condiții improprii, a unor produse alimentare
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf în sistemul de ventilatie, rugină, scurgeri de substanță pe zona de expunere,
- existența unui paviment deteriorat, infestație cu insecte, tavan deteriorat, cu urme de mucegai, în camera de depozitare,
- folosirea unor agregate de frig fără geamuri de protecție, cu strat masiv de gheață, cu arsuri de congelare la produse,
- schimbarea stării termice la produse alimentare
- lipsa autizației de funcționare emisă de primărie
- folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită
- comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
- folosirea unor materii prime, semipreparate și preparate finite fără etichete cu elemente de identificare si caracterizare, precum și fără data limită de consum
- decongelarea produselor, în bucătărie, la temperatura mediului ambiant
- colectarea reziduală în recipiente fără capac
- depozitarea unor produse direct pe pavinent
- utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și a unor tăvi cu grad avansat de uzură
- nerespectarea vecinătăților alimentelor depozitate, în acelasi agregat frigorific
- folosirea unor ouă neigienizate, prezentând urme biologice
- lipsa graficului referitor la schimbul uleiului de prăjire
- utilizarea, pentru depozitare, a unor recipiente ce nu sunt destinate reutilizării
- folosirea unor hote și a altor echipamente din zona de gătit neigienizate, cu paviment murdar, cu zone de gresie fisurată/spartă,
- lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului
- lipsa informării referitoare la ingrediente cu potențial alergen, în lista meniu afișată la locul de comercializare
- comercializarea de fructe si legume cu modificări organoleptice: deshidratări, deprecieri, culoare modificată, prezența mucegaiul pe produse
- lipsa traducerii în limba română a informațiilor înscrise pe ambalaj, pentru diverse tipuri de produse preambalate
- lipsa afișării prețului la raft, pentru mai multe tipuri de produse
- practici comerciale înșelătoare prin utilizarea de materie primă inferioară celei declarate (ex.: crema de cacao deși pe etichetă scria ciocolată)
- personalul care își desfășoară activitatea în spațiul de producție nu este echipat corespunzător
- lipsa unui spațiu specific/individualizat pentru depozitarea ambalajelor folosite pentru livrarea comenzilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii