Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 01 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale pe litoral. Ce deficiențe au constatat inspectorii ANSVSA. O braserie, închisă temporar

ro

17 Aug, 2020 11:43 1206 Marime text
  • Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat și în săptămâna 10.08.2020 – 13.08.2020.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat  94 de unități respectiv  28 de restaurante, 3 baruri,  un snack-bar, 2 braserii, 5 unităţi de tip bufet, 16 de  unităţi tip fast – food, 7 rulote, 3 pizzerii, o patiserie, 7 laboratoare de cofetărie/patiserie, 17 magazine alimentare, o tonetă, un supermarket, o gelaterie și o unitate produse congelate.

În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la:
  • manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare;
  • depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică;
  • funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară. 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 24 de unități, respectiv 6 restaurante, 4 unități tip fast – food, 2 pizzerii, 2 braserii, un bar, 3 unități tip bufet, un supermarket, 3 magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie  și o rulotă au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 111.800 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 17,3 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

A fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o braserie.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii