Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestație la licitația organizată de Agenția Națională de Integritate. Cum s-a soluționat

ro

09 Dec, 2020 00:00 1631 Marime text
  • Enterprise Software Development SRL a contestat o licitație organizată de ANI
  • Agenției Națională de Integritate caută firmă pentru servicii de legătorie și arhivare computerizată
  • Societatea menționată a cerut obligarea        autorității contractante la remedierea tuturor aspectelor de nelegalitate sesizate
  • CNSC a admis contestația
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis decizia cu numărul 2232/C2/2569 din data de 04.12.2020 privind o licitație contestată de firma Enterprise Software Development SRL, privind o achiziție publică a Agenției Națională de Integritate.
 
Prin contestația nr. 552/18.11.2020, înregistrată la CNSC sub nr. 50775/18.11.2020, formulată de Enterprise Software Development SRL, cu sediul în București, reprezentată legal prin Georgescu Irinel-Florin, reprezentant legal al IFG Enterprise Investments SRL, împotriva adresei nr. 17992/17.11.2020, reprezentând răspuns la solicitările de clarificări, emisă de Agenția Națională de Integritate, cu sediul în București, str. Lascăr Catargiu, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire simplificată, a contractului de achiziție publică având ca obiect „Servicii de legătorie și arhivare computerizată”, cod CPV principal 79971200-3 - Servicii de legare (Rev.2), s-au solicitat:
- Obligarea autorității contractante la remedierea tuturor aspectelor de nelegalitate criticate în prezenta contestație, astfel încât să permită derularea procedurii de achiziție publică în condiții de concurență reală, cu prelungirea corespunzătoare a termenului de depunere;
- În subsidiar, în măsura în care nu ar mai putea fi dispuse măsuri de remediere, anularea procedurii de atribuire și republicarea documentației cu modificările necesare, conform art. 212 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice;
- Suspendarea procedurii de atribuire, potrivit dispozițiilor art. 22 din Legea nr. 101/2016, până la soluționarea prezentei contestații.
 

Decizia

 
Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis următoarea: „Admite contestația formulată de Enterprise Software Development SRL, în contradictoriu cu Agenția Națională de Integritate, în calitate de autoritate contractantă.
 
Obligă autoritatea contractantă la publicarea în SEAP a măsurilor de remediere propuse, inclusiv a celei de decalare a datei limită de primire a ofertelor, în termen de 10 zile de la primirea prezentei. Obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii