Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:48 06 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Școala de Afaceri și Voluntariat - mod de viață, activități educaționale în mediul online

ro

13 Nov, 2020 12:16 1234 Marime text
  • Activitățile se vor desfășura în perioada 23 noiembrie - 5 decembrie 2020.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Centrul de Resurse Educaționale și Psiho-Sociale Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, invita tinerii din județul Constanța, să participe prin accesarea mediului online la diferite activități educaționale ce vor fi desfășurate în perioada imediat următoare.

Detalii cu privire la activitățile din mediul online:

1.  Școala de Afaceri – vizează crearea de oportunități care să faciliteze accesul tinerilor la locuri de muncă de calitate; direcția de acțiune - oferirea de servicii de consiliere și orientare în carieră, în vederea unei mai bune adaptibilități la piața muncii.

Activitățile urmăresc informarea tinerilor cu privire la oportunitățile oferite de regimul granturilor și a finanțărilor nerambursabile în materie antreprenorială 2021 – 2027; inițierea acestora în redactarea de instrumente precum planuri de afaceri / cerere de finanțare; proceduri de înființare ONG / SRL; conceptul de branding personal.

Până la data de 18 noiembrie 2020, tinerii se pot înscrie prin trimiterea unei solicitări în acest sens pe adresa de e-mail: dsj@dsjconstanta.ro. Solicitarea trebuie să cuprinda numele prenumele beneficiarului, profesorul coordonator, date de contact (email- număr de telefon) – informațiile sunt necesare pentru a face conexiunea pe platforma ZOOM ce va fi utilizată în procesul de livrare și susținere a activităților.

Activitățile se vor desfășura în perioada 23 noiembrie - 5 decembrie 2020.

2.  Voluntariat - mod de viață – vizează dezvoltarea unor abilități necesare pentru împuternicirea tinerilor de a acționa ca factori de schimbare pentru crearea unor comunități durabile; direcția de acțiune - promovareavoluntariatului și a implicării civice a tinerilor în cadrul comunităților în care trăiesc.

Activitățile urmăresc promovarea conceptului de voluntar responsabil în comunitate prin desfăşurarea unei campanii de atragere a tinerilor spre acest concept; conturarea unei baze de date cu tineri ce vor încheia contracte de voluntar în contextul implementării PROGRAMULUI CONSTANȚA – CAPITALA TINERETULUI; prezentarea unor programe europene în materia tineretului ce au ca finalitate dezvoltarea mișcării de voluntari.


Până la data de 18 noiembrie 2020, tinerii se pot înscrie prin trimiterea unei solicitări în acest sens pe adresa de e-mail: dsj@dsjconstanta.ro. Solicitarea trebuie să cuprinda numele prenumele beneficiarului, profesorul coordonator, date de contact(email- numar de telefon) – informațiile sunt necesare pentru a face conexiunea pe platforma ZOOM ce va fi utilizată în procesul de livrare și susținere a activităților.

Activitățile se vor desfășura în perioada 23 noiembrie - 5 decembrie 2020.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii