Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Neptun-Olimp SA scoate la vânzare un teren pentru jumătate de milion de euro

ro

01 Jun, 2023 00:00 2180 Marime text
  • Acționarii s-au întrunit în data de 26 aprilie 2023 în Adunare Extraordinară
  • S-a decis scoaterea la vânzare a unui teren, pentru jumătate de milion de euro, din cadrul Complexului Astoria, din Eforie Nord
 
În Monitorul Oficial al României a fost publicată cea mai recentă decizie luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor societății Neptun Olimp SA.

Acționarii s-au întrunit în data de 26 aprilie 2023, iar publicarea în Monitor s-a făcut în data de 29 mai 2023.
 
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii Neptun Olimp - S.A., cu unanimitate de voturi a acţionarilor prezenţi, a respins transformarea contractului de colaborare încheiat pe activele Căsuţe Sat Vacanţă Neptun şi Restaurant „La Barcheta" din Staţiunea Neptun, jud. Constanţa, în contract de închiriere. Totodată, au aprobat închirierea Complexului de Vile Olimp pentru sezonul estival, 01.05.2023-30.09.2023.
 
 

Terenul de Tenis Astoria, scos la vânzare

 
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii Neptun Olimp - S.A., cu majoritate de voturi a acţionarilor prezenţi, respectiv 38.282.001 voturi „pentru" şi 30.194.757 voturi „împotrivă", au aprobat vânzarea prin licitaţie publică cu strigare a activului Teren Tenis în suprafaţă de 1.820 mp din cadrul Complexului Astoria, din Eforie Nord, jud. Constanţa, în următoarele condiţii:
 
-Metoda de vânzare: licitaţie publică cu strigare;
-Preţul de pornire al licitaţiei: 500.000 euro la care se adaugă TVA;
-Preţul minim de vânzare: 500.000 euro la care se adaugă TVA;
-Modalitatea de plată: integral în termen de 10 zile de la semnarea contractului;
-Preţul achiziţionării dosarului de prezentare al activului: 2.000 lei;
-Garanţia de participare: 10% din preţul de pornire al licitaţiei;
-Taxa de participare: 3.000 lei;
-Pasul de licitaţie: 5.000 euro peste preţul de pornire al licitaţiei.
 
Conform lui Damian Ionel, director general al Neptun Olimp, acesta a precizat că situația de acolo este una aparte, fiindcă apare grefă pe terenul de tenis, care nu ar trebui să existe, iar vânzarea acestui teren ar aduce un plus valoare societății/
 
Amintim în acest sens că în speța de mai sus, a existat și un litigiu pentru terenul menționat între Neptun Olimp SA și fostul proprietar, George Copos. Neptun Olimp i-a vândut omului de afaceri George Copos, în 2002, complexul Astoria din Eforie Nord. SC Ana Hotels SA, deținută de George Copos, a refuzat cumpărarea terenului, motivând că valorile stabilite erau foarte mari. În 2017, Copos a scos la vânzare imobilul care a fost cumpărat de firma familiei lui Marian Butnaru, pentru suma de 2 milioane de euro.
 
 

Pizzeria International

 
Acționarii au respins vânzărea prin licitaţie publică cu strigare a activului Pizzerie International cu suprafaţa de teren aferentă de 1.462 mp, din Staţiunea Olimp, jud. Constanţa, până la aprobarea prin AGA, a strategiei de dezvoltare revizuită a societăţii şi a planului de investiţii aferent.
 
În această speță, directorul general Ionel Damian a precizat că vânzarea acestui activ nu are sens în momentul actual. „Atâta timp cât un activ produce bani, nu are sens să vindem. Desigur, dacă nu reușim să luăm fonduri europene pentru anumite proiecte, atunci da, am putea să vindem Pizzeria International”, a adăugat directorul general.
 

Înțelegerea cu Lago Neptun SRL

 
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii Neptun Olimp - S.A., cu majoritate de voturi a acţionarilor, respectiv 38.282.001 voturi „pentru" şi 30.194.757 voturi „împotrivă" aprobă acordarea dreptului de servitute cu titlu oneros, pentru suprafaţa de 1037 mp societăţii Lago Neptun - S.R.L., suprafaţa de teren ce este situată în cadrul suprafeţei totale de teren de 5.483,73 mp, şi stabileşte valoarea despăgubirii aferente, respectiv suma de 225.856 euro la care se adaugă TVA.
 
Ionel Damian a menționat că acest teren îi ajută pe cei de la Lago Neptun, în sensul că ei nu au ieșire la drum de pe terenul pe care construiesc, iar acel teren pentru care se acordă drept de servitute vine în sprijinul celor menționate.
 

Despre Lago Neptun SRL

 
Conform Confidas.ro, societatea a fost înființată în anul 2020, cu sediul social în București. Activitatea principală constă în „Dezvoltare imobiliară”. Asociat unic în firmă este Certion SRL, iar administrator este Oana Cristina Scripcaru Iosif.
 

Conform aceleiași surse, Certion SRL mai este asociat unic în următoarele firme: Certion Alliance SRL, Certion Property SPV Two SRL, Certion SPV Development SRL, Galileo Beach Olimp SRL, Galileo Olimp Resort Residences SRL, Jakob Sonne Resort SRL, Moussay Olimp SRL, Pharos Tower SRL, Solantis Neptun SRL și Vogh Olimp SRL. Oana Cristina Scripcaru Iosif este administratorul următoarelor firme: Certion Alliance SRL, Certion Property Developers SRL, Certion SPV Development SRL, Epico Olimp SRL, Galileo Beach Olimp SRL, Galileo Olimp Resort Residences SRL, Jakob Sonne Resort SRL, Moussay Olimp SRL, Solantis Neptun SRL, Pharos Tower SRL și Vogh Olimp SRL.
 

Certion SRL


 
Firma este înființată în anul 2016, cu sediul social București, Sector 1, strada Alexandru. Asociați sunt Corneliu-Cătălin Scripcaru – 85%, Theodor-Cezar Ionescu – 10%, Căruntu Felicia-Anișoara – 5%. Administrator sunt Theodor-Cezar Ionescu și Scripcaru Corneliu-Cătălin. În 2021, firma a raportat 0 lei cifră de afaceri, cu 0 angajați și un profit de 332.574 lei.
 

Despre Neptun Olimp SA


 
În anul 1991 a fost înființată societatea, cu sediul social în Neptun, municipiul Mangalia, pe strada Plopilor. Acționari sunt Transilvania Investments Alliance SA (fostă SIF Transilvania) – 41,1848%, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului – 52,2156%, Acționari listă – persoane juridice – 0,5595% și Acționari Listă persoane fizice – 6,0401%. Administrator sunt Dănuț Culețu (președinte CA, Nicola Răzvan Cătălin, Damian Mihai Cezar, Ionel Damian (director general), Ioan Șerban Tănase. Censor este Romar-Co Audit SRL.
 
În anul 2021, societatea a raportat 19 salariați, o cifră de afaceri de 2.486.639 lei și o pierdere de 2.491.271 lei. Pentru anul 2022, firma a raportat 7 salariați, o cifră de afaceri de 714.671 lei și un profit de 576.945 lei.
 

Transilvania Investments Alliance SA (fostă SIF Transilvania)


 
SIF Transilvania (SIF3), prin acționarii săi, au decis pe 28 ianuarie 2022 schimbarea numeului în Transilvania Investments Alliance. Înființată în anul 1992, societatea are sediul social în Brașov, pe strada Nicolae Iorga nr. 2. Acționarii sunt reprezentanți de o listă conform Legii 55/1995, reprezentând 100% din capitalul social.

 
Președintele directoratului este Radu Claudiu Roșca, vicepreședinte fiind Stela Corpacian. Prodan Paul-George, Radu Momanu, Abrudan Patrițiu, Marius Petre Nicoară, Constantin Frățilă sunt membri în consiliul de supraveghere, iar Theo Dorian Buftea este director general adjunct. Censor este Mazars Romania SRL, reprezentată de Răzvan Butucaru.

 
În anul 2021, firma a raportat 36 de salariați, la o cifră de afaceri de 193.225.144 lei, cu un profit de 96.611.495 lei.

 
De pe lista din conducerea fostei SIF Transilvania, regăsim un nume sonor pe plan local, Constantin Frățilă. Potrivit confidas.ro, acesta apare și în firmele Global Building Investment SA – 50%, Alcorex Building SRL – 100%, SCUT SA – 43,22%, COMCM SA –32,7508%, Konstadt Papier Technik SA – 25%, Aro-Palace SA – administrator, Transilvania Investments Alliance SA – membru consiliu supraveghere, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA – administrator.
 
Omul de afaceri Constantin Frățilă, care la începutul anilor 90 era un cunoscut arbitru de fotbal, de primă divizie, este unul dintre cei mai avuți constănțeni, numele lui figurând în Top 300 al revistei Capital.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Neptun Olimp SA scoate la vânzare mai multe terenuri în județul Constanța. Cine sunt potențialii cumpărători

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii