Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce măsuri vor fi luate pentru desfășurarea în bune condiții a minivacanței de Sf Maria

ro

11 Aug, 2017 21:16 1198 Marime text
Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut, astăzi, o serie întâlniri de lucru și discuții în vederea asigurării măsurilor necesare pentru desfășurarea în bune condiții a mini-vacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și sărbătorirea Zilei Marinei.
 
În acest sens, vicepremierul Marcel Ciolacu a discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și ministrul Economiei, Mihai Fifor.
 
În cadrul discuțiilor, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a arătat că, în perioada 12-15 august, peste 24.000 de efective ale MAI vor contribui la asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, la creșterea siguranței rutiere și la fluidizarea traficului pe traseele spre mare și spre munte, precum și în localitățile unde sunt organizate manifestări cu public numeros.
 
La activitățile organizate de Ziua Marinei Române, peste 1.100 angajați MAI vor fi prezenți la datorie. Peste 4.700 de pompieri și paramedici sunt pregătiți să intervină în cazul producerii unor situații de urgență.
 
Totodată, Inspectoratul General de Aviație pune la dispoziție 14 elicoptere, dintre care 7 pentru intervenții în caz de urgențe medicale.
 
La punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat personalul, astfel încât 3.200 de polițiști de frontieră vor acționa pentru a asigura reducerea timpului de așteptare la graniță.
 
În ceea ce privește circulația pe căile ferate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a informat pe vicepremierul Marcel Ciolacu că a dispus suplimentarea trenurilor pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum și a personalului în marile gări, la casele de bilete, în vederea evitării supraaglomerării.
 
Pentru derularea traficului în condiții de siguranță, în contextul avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, se fac verificări suplimentare la sistemele de climatizare și sunt pregătite stocuri de apă pentru situații speciale.
 
Pentru siguranța traficului feroviar, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.
 
Ministrul Economiei, Mihai Fifor, care coordonează activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, l-a asigurat pe vicepremierul Marcel Ciolacu că, în contextul mini-vacanței din perioada 12-15 august, vor continua acțiunile de control privind respectarea drepturilor consumatorilor în rețeaua de produse alimentare și servicii de alimentație publică.
 
La rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că vor continua măsurile stabilite la începutul sezonului estival, respectiv acțiunile de control la agenții economici din zonele turistice, efectuate de inspectorii sanitari ai direcțiilor de sănătate publică județene.
 
De asemenea, serviciile de ambulanță sunt pregătite să asigure asistența medicală în caz de nevoie.
 
În perioada 12-15 august, la nivel național, vor avea loc 233 de manifestări publice, religioase și culturale, ceremonialuri militare, depuneri de coroane de flori și exerciții demonstrative la care se estimează participarea a peste 600 de mii de persoane, cele mai importante fiind în Constanța, Brăila, Neamț, Cluj, Suceava, Maramureș.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii