Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipajele MAI, activitate de vârf în penultima zi din minivacanta de Sf. Maria. Sute de permise, reținute în ultimele 24 de ore

ro

15 Aug, 2023 13:06 1031 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Potrivit datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Interne, ieri, pe 14 august 2023, au fost retrase 606 permise de conducere.
  • Raportul de activitate al forțelor de ordine române din ultimele 24 de ore.
 
Conform unui comunicat de presă din partea MAI, polițiștii rutieri, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii au fost la datorie și în penultima zi a minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, principalele linii de acțiune fiind, în continuare, prevenirea și combaterea infracționalității, siguranța rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea frontierei de stat și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență.
 
Reamintim că pe timpul minivacanței structurile ministerului și-au adaptat misiunile la situațiile generate de creșterea valorilor de trafic atât rutier, cât și la trecerea frontierei, afluxul mare de turiști în stațiunile montane sau pe litoral ori evenimentele cu public numeros.
 
În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 5.589 de evenimente, dintre care 3.718 circumscrise menținerii ordinii publice și 1.871 pentru gestionarea situațiilor de urgență.
 
Având în vedere valorile crescute ale traficului rutier în contextul zilelor libere din această perioadă, polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol.
 
În urma acțiunilor din teren, pentru încălcări ale legislației specifice, au fost retrase 606 permise de conducere (dintre care 67 pentru consum de alcool și 12 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise), precum și 190 de certificate de înmatriculare.
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 944 de posibile infracțiuni, aproape 21% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 194 autori de infracțiuni, care au săvârșit 197 fapte penale. Față de 32 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.
 
În plus, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional.
 
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.103 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.
 
Luni, pompierii au efectuat 80 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 246.000 lei.
 
În ultimele 24 de ore, echipajele MAI de intervenție în situații de urgență au desfășurat 1.495 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 169 pentru stingerea de incendii și 11 pentru descarcerare.
 
Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 16 persoane.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 36 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 31 de persoane aflate în situații de urgență.
 
Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.425 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 140.344 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 28 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,1%.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 42.185 de mijloace de transport și 177.767 de persoane, dintre care 17.324 cetățeni ucraineni.
 

„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate pentru ca cetățenii să se bucure, fără incidente, de ultima zi a minivacanței.
 
Pentru a ajunge cu bine la destinație, le recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și a măsurilor care ar putea fi luate în contextul valorilor crescute de trafic.
 
Recomandăm șoferilor să respecte normele rutiere și să adopte o conduită preventivă in trafic. Mare atenție în cazul deplasărilor în care sunt prognozate fenomene meteo periculoase!“, menționează sursa.


Citește și:

Știri Constanța aziColoană de mașini în traficul dintre Tuzla și Eforie Nord!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii