Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenții pe bandă rulantă. Poliția Română, amenzi de zeci de milioane de lei

ro

16 Aug, 2023 13:36 740 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • Poliția Română informează că a acordat amenzi de peste 18.000.000 de lei în minivacanța de Sfânta Maria.
  • Polițiștii au avut mii de intervenții zilnic.
 
Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliției Române, pentru siguranţa cetăţenilor, în minivavanța de Sfânta Maria, Poliția Română a acţionat în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranță publică.
 
Astfel, în perioada 11 – 15 august 2023, polițiștii au intervenit la peste 17.400 de evenimente, dintre care 15.066 au fost sesizate prin 112.
 
Sursa informează că au fost sesizate 4.629 de infracțiuni, dintre care 1.949 contra persoanei, 1.270 contra patrimoniului și 742 de infracțiuni la regimul siguranței rutiere.
 
De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 819 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind depistate 92 de persoane urmărite, dintre care 82 la nivel național și 10 la nivel internațional.
 
Polițiștii au aplicat 45.084 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000.000 de lei.
 
Ca măsuri complementare, au fost reținute 3.950 de permise de conducere și retrase 1.222 de certificate de înmatriculare.
 
În această perioadă, în medie, zilnic, peste 1.400 de poliţişti rutieri au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.
 
Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii au folosit aparate radar, aparate etilotest și drugtest, iar, cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație, a fost monitorizată fluența traficului de pe Autostrada Soarelui și din județul Constanța.
 
De asemenea, au fost monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1 şi A3 şi sectoarele dinspre punctele de trecere a frontierei, mai menționează Poliția.
 
În urma acțiunii de ieri, 15 august 2023, desfășurată pe Autostrada A2 București – Constanța, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, patru pentru lipsa centurii de siguranță, două pentru lipsă documente și una pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice.
 
De asemenea, trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.G. 43/1997 privind Regimul Drumurilor și trei pentru oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență.
 
Totodată, au fost reținute nouă permise de conducere, dintre care unul pentru alcool, cinci pentru infracțiunile constatate la regimul rutier, iar trei pentru oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență.
 
De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și constatate opt infracțiuni la regimul rutier, prevăzute de Codul penal și de Legea nr. 143/2000.
 
În urma acțiunilor din teren, în perioada Sfintei Marii, față de cele de anul trecut, numărul accidentelor rutiere, dar și consecințele acestora au scăzut.
 
De asemenea, numărul infracțiunilor comise cu violență a scăzut față de anul precedent, arată o analiză a Poliției Române.
 
Polițiștii vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.
 
Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.
 
Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte interdicțiile, regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.
 
Respectarea indicațiilor polițiștilor și celorlalți reprezentanți ai autorităților nu este opțională și contribuie la siguranța tuturor.
 
Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

Citește și:

Litoral Constanța: Valurile uriașe și vântul puternic nu îi împiedică pe turiști să se aventureze în mare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii