Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:59 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA a organizat cea de-a 14-a ediţie a Trofeului Creativităţii! Cine sunt cele zece firme câştigătoare! (galerie foto)

ro

16 Nov, 2016 00:00 1144 Marime text
Pentru al 14-lea an consecutiv, firmele şi organizaţiile din judeţul Constanţa care au realizat proiecte inovatoare şi au făcut demersuri pentru a-şi proteja proprietatea industrială la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti au participat la Trofeul Creativităţii. Evenimentul, organizat şi în acest an de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, a premiat acele firme şi organizaţii care au solicitat şi/sau obţinut titluri de protecţie la OSIM în ultimii trei ani, în perioada 1.01.2013 - 31.12.2015.
 
Selecţia pentru Trofeul Creativităţii se realizează exclusiv având în vedere informaţiile existente în bazele de date ale OSIM, ţinându-se cont, pentru ediţiile judeţene, de actele solicitate sau dobândite de persoanele juridice, evaluarea realizându-se prin însumarea unor punctaje pentru fiecare activitate în parte.
 
„Analizând evoluţia de la un an la altul, în ultimii ani, aceleaşi firme sunt clasate pe primele locuri, numai că îşi mai schimbă locurile între ele. Asta e un lucru bun, pentru că înseamnă că îşi continuă activitatea în domeniu, pe de altă parte, ne îngrijorează puţin, pentru că ar fi trebuit să vină în acest clasament şi alte firme, alte organizaţii cu preocupări sporite, care să le ia locul şi să se vadă că există şi alţii care pot să facă astfel de lucruri. Dacă analizăm de la un an la altul, este o evoluţie bună în judeţul Constanţa, dar, cum spuneam şi în deschidere, ar fi de dorit ca în universităţi, mai ales la facultăţile cu profil tehnic, să se predea, măcar ca disciplină opţională, Protecţia proprietăţii industriale şi a celei intelectuale. Criteriile au rămas aceleaşi, este vorba despre performanţele obţinute în ultimii trei ani de către firme şi organizaţii în domeniul proprietăţii industriale“, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Dan Ionuţ Jugănaru.
 
Şi în acest an, locul I în competiţia Trofeul Creativităţii a fost ocupat de societatea Triton SRL, în timp ce locurile II şi III au fost ocupate de Sterk Plast SRL şi Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, care şi anul trecut s-au situat în top trei firme.
 
„Noutatea este faptul că în acest an se împlinesc 110 ani de la prima lege privind brevetul şi anul acesta primele trei societăţi au primit o medalie comemorativă pentru acest eveniment din partea OSIM”, a declarat Valentin Creţu, expert OSIM.
 
Trofeul Creativităţii 2016 a premiat următorii zece câştigători: Locul I - Triton SRL, Locul II - Sterk Plast SRL, Locul III - Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Locul IV - Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA, Locul V - Murfatlar Romania SA, Locul VI - Celco SA, Locul VII - AS Plastik Rom SRL, Locul VIII - Dobrogea Grup SA, Locul IX - Search Chemicals SRL şi Locul X - Gremlin Computer SRL.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii