Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:44 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Sea Oil & Gas SRL a solicitat aviz pentru o conductă de alimentaţie din amonte în comuna Corbu

ro

09 Aug, 2018 00:00 1385 Marime text
Black Sea Oil & Gas SRL s-a adresat Autorităţii Naţionale Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.
 
Mai exact, compania Black Sea Oil & Gas SRL a solicitat aviz de gospodărire a apelor pentru obiectivul „Construire conductă de alimentaţie din amonte - segmentul terestru“. Noua investiţie va fi realizată în extravilanul şi intravilanul comunei Corbu. Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare privind acest proiect le pot solicita de la investitor - Black Sea Oil & Gas SRL.

Două sonde de exploatare pentru gaze naturale 

Black Sea Oil & Gas va demara în 2019 producţia de gaze la perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, situate pe platforma continentală a Mării Negre. În acest sens, în luna februarie 2018, compania Black Sea Oil & Gas a solicitat acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru proiectul „Construire staţie de tratare a gazelor - proiect de dezvoltare gaze naturale Midia“, amplasat în comuna Corbu, parcelele A270/3; A270/4; A270/5; A270/6/3, titular SC Black Sea Oil & Gas SRL.
 
De asemenea, în luna iulie 2016, Black Sea Oil & Gas SRL solicitase de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Studiu geotehnic pentru amplasare platformă de producţie pe zăcământul Ana“. Prezentul proiect propune realizarea a două sonde de exploatare pentru gaze naturale, în perimetrul petrolier XV Midia, suprafaţa contractuală B, conform acordului de concesiune pentru exploatare, dezvoltare şi exploatare petrolieră încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi aprobat prin HG nr. 1446/2008. Scopul acestui proiect este realizarea a maximum două sonde de explorare în vederea stabilirii potenţialului şi calităţii zăcământului de gaze naturale al structurilor geologice de pe platforma continentală a Mării Negre, în perimetrul petrolier XV Midia, suprafaţa contractuală B.
 
Prin realizarea acestor foraje, se vor obţine informaţii în vederea elaborării şi completării strategiei de dezvoltare viitoare. Structurile geologice din perimetrul în interiorul căruia se va stabili amplasamentul sondelor de explorare se află pe platforma continentală a Mării Negre, la o distanţă de circa 100 km est de Constanţa, într-o zonă cu adâncimea apei cuprinse între 71 şi 75 de metri. Acestea au fost identificate pe baza datelor seismice 3D obţinute din ultima campanie de achiziţie seismică 3D, efectuată în al doilea trimestru al anului 2016.
 
Obiectivele geologice ale structurilor se găsesc la adâncimi cuprinse între 1.700 şi 2.300 de metri la nivelul Pontianului Superior şi Inferior, fiind formate din sedimente fluvio-deltaice, străbătute uneori de canale, canioane colmatate la rândul lor cu sedimente, toate provenind din lanţul nord-carpatian. Uneori sunt interpuse faze de eroziune, generate de schimbări de paleo-nivel în Marea Neagră şi Marea Mediterană. 

Black Sea Oil & Gas SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 2007, compania are sediul social în Bucureşti, Calea Floreasca. Capital social subscris, de 120.000 de lei, integral vărsat, este compus din 12.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Black Sea Oil & Gas SRL este controlată de Banca Europeana Pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu 10% din capitalul social, Bsog Holding Activity SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 89,9917% din capitalul social,
CIEP Romania SCA, cu sediul în Luxemburg, cu 0,0083% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de extracţia gazelor naturale, sunt: Serge Guibert, Mark Douglas Beacom.
 
În anul fiscal 2015, firma cu 10 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.292.003 lei şi un profit de 15.926.590 de lei. De asemenea, în anul 2016, compania a avut 17 salariaţi, cifră de afaceri de 210.954 de lei şi o pierdere de 22.696.670 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 21 de salariaţi, cifră de afaceri de 228.580 de lei şi un profit de 4.914.282 de lei.
 
Black Sea Oil & Gas SRL are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia, nr. 152; comuna Agigea, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, camerele 132, 133 Clădirea Administrativă Rădăcina Mol 1 Sud, corp C.
 
Citeşte şi:
 
Black Sea Oil & Gas SRL, gata să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră. Ce a solicitat de la ABADL. Când încep lucrările (documente)
 
Black Sea Oil & Gas, demersuri la APM Constanţa pentru construirea unei staţii de tratare a gazelor la Midia
 
Conductă de transport şi cinci sonde de producţie Black Sea Oil & Gas a solicitat acord de mediu pentru proiectul privind dezvoltarea gazelor naturale în perimetrul Midia
 
Black Sea Oil&Gas a atribuit firmei Xodus contractul de inginerie pentru dezvoltarea perimetrului de gaze Midia 
 
Black Sea Oil & Gas SRL se pregăteşte să exploateze zăcământul Ana din Marea Neagră

Ti-a placut articolul?

Comentarii