Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:34 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conductă de transport şi cinci sonde de producţie Black Sea Oil & Gas a solicitat acord de mediu pentru proiectul privind dezvoltarea gazelor naturale în perimetrul Midia

ro

08 Jan, 2018 00:00 1481 Marime text
Compania Black Sea Oil & Gas şi-a propus ca, în 2019, să demareze producţia de gaze la perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, situate pe platforma continentală a Mării Negre. În acest sens, Black Sea Oil & Gas SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul de dezvoltare gaze naturale în perimetrul Midia (MGD).
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat despre depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru „Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia (MGD) - componenţa offshore - construire platformă de producţie gaze naturale pe descoperirea Ana, sistem submarin de producţie gaze naturale pe descoperirea Doina, conductă de transport de gaze naturale Ana - Doina, conductă de transport de gaze naturale Ana - ţărm, anexe şi 5 sonde de producţie gaze naturale, pe platforma continentală a Mării Negre - perimetrul de explorare, dezvoltare, exploatare XV Midia, suprafaţa contractuala B“.
 
Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, zilnic, între orele 9.00 şi 13.00, şi la adresa titularului, Black Sea Oil & Gas SRL. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, între orele 9.00 şi 13.00.

Black Sea Oil & Gas SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2007, compania are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 12.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Asociaţi în companie sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu 10% din capitalul social, BSOG Holding Activity SRL, cu 89,9917% din capitalul social, CIEP România SCA, cu sediul în Luxemburg, cu 0,0083% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Serge Guibert, născut pe 11.07.1970, în Antananarivo, Madagascar, şi Mark Douglas Beacom, născut pe 12.01.1960, în Calgary, Canada. Black Sea Oil & Gas SRL desfăşoară activităţi de extracţie a gazelor naturale.

Studiu geotehnic pentru o platformă de producţie pe zăcământul Ana 

În luna iulie 2016, Black Sea Oil & Gas SRL solicitase de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Studiu geotehnic pentru amplasare platformă de producţie pe zăcământul Ana“. Proiectul propunea realizarea unor activităţi de cercetare sub forma unui studiu geotehnic în zona de amplasare a viitoarei platforme de producţie din zăcământul Ana, blocul XV Midia. Activităţile de cercetare erau necesare pentru a determina dacă amplasamentul propus este potrivit şi pentru a identifica orice structură geologică sau topografică ce ar putea împiedica operaţiunile necesare pentru instalarea platformei.
 
Activităţile de cercetare au inclus următoarele: studii pentru a defini geologia substratului marin; probe geotehnice de la mică adâncime şi teste de laborator pentru a evalua natura şi proprietăţile mecanice ale substratului marin. În cadrul proiectului, a fost realizat un studiu geotehnic pentru amplasarea unei platforme de producţie pe zăcământul Ana BSOG, în calitate de concesionar şi operator al perimetrului XV Midia, urmărindu-se punerea în producţie a zăcămintelor de gaze naturale Ana şi Doina. Rezerva de gaz Ana a fost descoperită în 2007 de compania canadiană Sterling Resources şi a fost botezată iniţial Doina Sister. Tot atunci, a fost descoperit şi zăcământul de gaz Doina.

Citeşte şi:

Dezbatere publică pentru construirea unei staţii de tratare a gazelor în extravilanul comunei Corbu. Investitor - Black Sea Oil & Gas SRL

Black Sea Oil & Gas SRL, gata să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră. Ce a solicitat de la ABADL. Când încep lucrările (documente)

Black Sea Oil&Gas a atribuit firmei Xodus contractul de inginerie pentru dezvoltarea perimetrului de gaze Midia

Black Sea Oil & Gas SRL se pregăteşte să exploateze zăcământul Ana din Marea Neagră

Ti-a placut articolul?

Comentarii