Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită importantă în comuna Corbu din județul Constanța. La ce ceremonie va participa premierul Ciucă

ro

23 Jun, 2022 13:18 2822 Marime text
Premierul României, foto: facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Vizită importantă în comuna Corbu din județul Constanța.


Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, va participa marți, 28 iunie, în localitatea Vadu (comuna Corbu, jud. Constanța), la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

Black Sea Oil & Gas SA („BSOG”) împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL („Petro Ventures”) şi Gas Plus Dacia SRL („Gas Plus”), au început pe 15 iunie producţia de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) şi introducerea primelor gaze în Sistemul Naţional de Transport („SNT”).

Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la Doina şi patru sonde de producţie la Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 121 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, unde urmează 4,1 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor (STG). Gazele tratate vor fi livrate prin staţia de măsurare a gazelor localizată în perimetrul STG către Sistemul Naţional de Transport operat de Transgaz.

Citește și: Zăcăminte în Marea NeagrăMark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas – „Producţia de gaze va începe în al doilea trimestru al anului 2022” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii