Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Sea Oil & Gas, demersuri la APM Constanţa pentru construirea unei staţii de tratare a gazelor la Midia

ro

23 Feb, 2018 00:00 3477 Marime text
Compania Black Sea Oil & Gas şi-a propus ca, în 2019, să demareze producţia de gaze la perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, situate pe platforma continentală a Mării Negre.
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire staţie de tratare a gazelor - proiect de dezvoltare gaze naturale Midia“, amplasat în comuna Corbu, parcelele A270/3; A270/4; A270/5; A270/6/3, titular SC Black Sea Oil & Gas SRL.
 
Proiectul acordului de mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa din municipiul Constanţa, strada Unirii nr. 23, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 16.00. Observaţiile şi contestaţiile publicului se primesc la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa din municipiul Constanţa, strada Unirii nr. 23, judeţul Constanţa, până la data de 24.02.2018.
 

Black Sea Oil & Gas SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înfiinţată în anul 2007, compania are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 20.000 de lei, integral vărsat, este compus din 12.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este 10 lei. Asociaţi în companie sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu 10% din capitalul social, BSOG Holding Activity SRL, cu 89,9917% din capitalul social, CIEP România SCA, cu sediul în Luxemburg, cu 0,0083% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Serge Guibert, născut pe 11.07.1970, în Antananarivo, Madagascar, şi Mark Douglas Beacom, născut pe 12.01.1960, în Calgary, Canada. Black Sea Oil & Gas SRL desfăşoară activităţi de extracţie a gazelor naturale.
 

Platformă de producţie pe zăcământul Ana

 
În luna iulie 2016, Black Sea Oil & Gas SRL solicitase de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Studiu geotehnic pentru amplasare platformă de producţie pe zăcământul Ana“. Proiectul propunea realizarea unor activităţi de cercetare sub forma unui studiu geotehnic în zona de amplasare a viitoarei platforme de producţie din zăcământul Ana, blocul XV Midia. Activităţile de cercetare erau necesare pentru a determina dacă amplasamentul propus este potrivit şi pentru a identifica orice structură geologică sau topografică ce ar putea împiedica operaţiunile necesare pentru instalarea platformei.
 
Activităţile de cercetare au inclus următoarele: studii pentru a defini geologia substratului marin; probe geotehnice de la mică adâncime şi teste de laborator pentru a evalua natura şi proprietăţile mecanice ale substratului marin. În cadrul proiectului, a fost realizat un studiu geotehnic pentru amplasarea unei platforme de producţie pe zăcământul Ana BSOG, în calitate de concesionar şi operator al perimetrului XV Midia, urmărindu-se punerea în producţie a zăcămintelor de gaze naturale Ana şi Doina. Rezerva de gaz Ana a fost descoperită în 2007 de compania canadiană Sterling Resources şi a fost botezată iniţial Doina Sister. Tot atunci, a fost descoperit şi zăcământul de gaz Doina.
 
Citeşte şi:
 
Conductă de transport şi cinci sonde de producţie Black Sea Oil & Gas a solicitat acord de mediu pentru proiectul privind dezvoltarea gazelor naturale în perimetrul Midia

Dezbatere publică pentru construirea unei staţii de tratare a gazelor în extravilanul comunei Corbu. Investitor - Black Sea Oil & Gas SRL

Black Sea Oil & Gas SRL, gata să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră. Ce a solicitat de la ABADL. Când încep lucrările (documente)

Black Sea Oil&Gas a atribuit firmei Xodus contractul de inginerie pentru dezvoltarea perimetrului de gaze Midia

Black Sea Oil & Gas SRL se pregăteşte să exploateze zăcământul Ana din Marea Neagră

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii