Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verde pentru gazele din Marea Neagră! Anunț ANRE despre perimetrele Pelican şi Midia

ro

15 Jun, 2022 13:27 1218 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ ANRE - Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul EnergieiÎn şedinţa Comitetului de Reglementare al ANRE, din data de 15.06.2022, a fost acordată Licenţa ANRE nr. 2462/2022 pentru desfăşurarea activităţii de operare a conductelor de alimentare din amonte aferente activității de producție a gazelor naturale Titularului acordului de concesiune pentru Explorare, Dezvoltare și Exploatare Petrolieră în perimetrele XIII Pelican și XV Midia, suprafață contractuală B, format din operatorii economici BLACK SEA OIL & GAS S.A., GAZ PLUS DACIA S.R.L. și PETRO VENTURES RESOURCES S.R.L.


Începerea producţiei de gaze naturale din Proiectul MGD este programată pentru a doua jumătate a lunii iunie 2022. Capacitatea de producţie estimată a proiectului va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României., anunță reprezentanții ANRE. 


În contextul actual, gazele naturale extrase din Marea Neagră care urmează să intre în sistemul naţional de transport reprezintă șansa României de a deveni independentă energetic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii