Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:17 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică pentru construirea unei staţii de tratare a gazelor în extravilanul comunei Corbu. Investitor - Black Sea Oil & Gas SRL

ro

15 Dec, 2017 00:00 936 Marime text

Compania Black Sea Oil & Gas şi-a propus ca, în 2019, să demareze producţia de gaze la perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, situate pe platforma continentală a Mării Negre.
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanta anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Construire staţie de tratare a gazelor - proiect de dezvoltare gaze naturale Midia“, propus a fi amplasat în extravilanul comunei Corbu, parcelele A270/3 ; A270/4; A270/5; A270/6/3, titular SC Black Sea Oil & Gas SRL. APM Constanţa poate emite sau respinge acordului de mediu. Raportul poate fi consultat la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanţa, strada Unirii nr. 23, şi la sediul titularului, SC Black Sea Oil & Gas SRL, în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între 9.00 şi 17.00.
Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la Centrul pentru Tineret - Căminul Cultural din localitatea Corbu, strada Principală nr. 38, jud. Constanţa, în data de 27.12.2017, începând cu ora 11. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observaţii privind documentele menţionate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului, strada Unirii nr. 23, până la data de 27.12.2017.

Despre Black Sea Oil & Gas SRL  

Firma a fost înfiinţată în anul 2007 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 120.000 de lei, integral vărsat, este compus din 12.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Black Sea Oil & Gas SRL este controlată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu 10% din capitalul social, BSOG Holding Activity SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 89,9917% din capitalul social, CIEP Romania SCA, cu sediul în Luxemburg, cu 0,0083% din capitalul social. Persoanele împuternicite ale companiei, care se ocupă de extracţia gazelor naturale, sunt: Serge Guibert, născut pe 11.07.1970, în Antananarivo, Madagascar, şi Mark Douglas Beacom, născut pe 12.01.1960, în Calgary, Canada.

Două sonde de exploatare pentru gaze naturale 

Black Sea Oil & Gas va demara în 2019 producţia de gaze la perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, situate pe platforma continentală a Mării Negre. Prezentul proiect propune realizarea a două sonde de exploatare pentru gaze naturale, în perimetrul petrolier XV Midia, suprafaţa contractuală B, conform acordului de concesiune pentru exploatare, dezvoltare şi exploatare petrolieră încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi aprobat prin HG nr. 1446/2008.

Scopul acestui proiect este realizarea a maximum două sonde de explorare în vederea stabilirii potenţialului şi calităţii zăcământului de gaze naturale al structurilor geologice de pe platforma continentală a Mării Negre, în perimetrul petrolier XV Midia, suprafaţa contractuală B. Prin realizarea acestor foraje, se vor obţine informaţii în vederea elaborării şi completării strategiei de dezvoltare viitoare.

Structurile geologice din perimetrul în interiorul căruia se va stabili amplasamentul sondelor de explorare se află pe platforma continentală a Mării Negre, la o distanţă de circa 100 km est de Constanţa, într-o zonă cu adâncimea apei cuprinse între 71 şi 75 de metri. Acestea au fost identificate pe baza datelor seismice 3D obţinute din ultima campanie de achiziţie seismică 3D, efectuată în al doilea trimestru al anului 2016. Obiectivele geologice ale structurilor se găsesc la adâncimi cuprinse între 1.700 şi 2.300 de metri la nivelul Pontianului Superior şi Inferior, fiind formate din sedimente fluvio-deltaice, străbătute uneori de canale, canioane colmatate la rândul lor cu sedimente, toate provenind din lanţul nord-carpatian. Uneori sunt interpuse faze de eroziune, generate de schimbări de paleo-nivel în Marea Neagră şi Marea Mediterană.
 
Citeşte şi:
 
Black Sea Oil & Gas SRL, gata să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră. Ce a solicitat de la ABADL. Când încep lucrările (documente)
 
Cine vrea, în 2019, să înceapă producţia de gaze în Marea Neagră
 
Producţia de gaze naturale în Marea Neagră va începe în 2018
 
Black Sea Oil & Gas SRL se pregăteşte să exploateze zăcământul Ana din Marea Neagră

Ti-a placut articolul?

Comentarii