Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:37 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avioane ale Forţelor Aeriene Regale Britanice, detaşate la Mihail Kogălniceanu. La ce acţiuni vor participa

ro

27 Mar, 2017 20:26 1300 Marime text

Un detașament al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii de la Baza Aeriană Coningsby va fi dislocat, în perioada 1 mai – 31 august,  în România, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, pentru a executa misiuni de poliție aeriană împreună cu Forțele Aeriene Române.

Detașamentul britanic va fi compus din patru avioane Eurofighter și aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic).

Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud. Astfel, sporirea măsurilor privind misiunile de poliție aeriană s-au desfășurat până în prezent simultan sau prin rotație pentru a asigura securitatea spațiului aerian al Țărilor Baltice, Beneluxului, Islandei și Bulgariei.
Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice.

Sursa foto: Facebook Eurofighter Typhoon

Ti-a placut articolul?

Comentarii