Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobuzele RATC Constanţa, alimentate cu motorină produsă la Rafinăria Petromidia

ro

29 Jun, 2019 00:00 3181 Marime text

Rompetrol Downstream a câştigat recent o licitaţie prin care va furniza motorină către RATC Constanţa.
Rompetrol Downstream, companie membră a Grupului KMG International, va furniza combustibil pentru Regia Autonomă de Transport Constanţa. Contractul a intrat în vigoare pe data de 18 iunie şi se întinde pe o perioadă de 12 luni. Motorina produsă la rafinăria Petromidia va alimenta autobuzele RATC  Constanţa.

Potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, RATC Constanţa a ales oferta Rompetrol ca fiind cea mai bună raport calitate-preţ. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 26 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar în contract este stipulat că o cantitate cuprinsă între 3250 mc şi 5000 mc va fi furnizată regiei de transport constănţene, în funcţie de necesităţile de consum. Vorbim de al doilea contract important obţinut de Rompetrol în ultima perioadă, după cel parafat cu CFR, prin care compania deţinută de KazMunayGas va alimenta trenurile româneşti pentru o perioadă de patru luni.

Rafinăria Petromidia produce carburanţi de cea mai bună calitate, iar încă din 2006, la Năvodari se produce motorină Euro5 (sub 10 părţi de sulf per milion de particule), cu trei ani înainte ca obligativitatea impusă de Uniunea Europeană să intre în vigoare.

În 2018, cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai importante din regiune a produs o cantitate totală de 2,75 milioane de tone de motorine. Vânzările totale de carburanţi ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane de tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în creştere cu 6% faţă de volumul obţinut în 2017.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii