Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asocierea de firme a fost descalificată în etapa tehnică Licitaţia pentru autobuzele electrice care urmau să circule şi în Constanţa a fost anulată

ro

14 Jun, 2019 00:00 2389 Marime text

La începutul anului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) lansa cu mare vuiet achiziţia publică  pentru autobuzele electrice. O parte urmau să ajungă şi la Constanţa.
 
Ieri, MDRAP a anulat licitaţia pentru achiziţia a 68 de autobuze electrice de 10 metri lungime, destinate oraşelor Brăila, Constanţa, Focşani, Lugoj şi Slobozia. Motivul: singurul participant la licitaţie a fost descalificat în etapa evaluării tehnice. Oferta a fost făcută de asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv - Sileo GmbH. Valoarea estimată a contractului pentru cele 68 de autobuze electrice a fost de 153,5 milioane de lei, fără TVA, banii provenind atât din fonduri europene nerambursabile, cât şi prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.
 
21 de autobuze electrice cu o lungime de zece metri, cu podea integral coborâtă, facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, alături de 5 staţii de încărcare rapidă şi alte 21 de staţii de încărcare lentă în valoarea de 47,12 milioane de lei urmau să ajungă în administrarea Primăriei Constanţa şi ulterior în parcul auto al RATC.
 
Deocamdată, MDRAP nu a făcut public termenul la care va relua achiziţia publică.
Facem menţiunea că, în luna aprilie, acelaşi minister a demarat licitaţie şi pentru achiziţia a altor autobuze electrice de 12 metri lungime.
 
Citeşte şi:
 
MDRAP a lansat achiziţia publică Companii din Franţa, Turcia, Polonia şi Cehia se bat pentru autobuzele electrice care vor ajunge la Constanţa

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii