Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:01 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRAP a lansat achiziţia publică Companii din Franţa, Turcia, Polonia şi Cehia se bat pentru autobuzele electrice care vor ajunge la Constanţa

ro

24 May, 2019 00:00 2014 Marime text
Municipiul Constanţa vrea să intre în rândul oraşelor verzi prin achiziţia a 41 de autobuze electrice. Achiziţia este una indirectă, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat achiziţia pentru cumpărarea a 21 de autobuze electrice de 10 metri lungime, dar şi a 20 de autobuze de 12 metri lungime.
 
MDRAP a mai lansat licitaţie pentru achiziţia a 68 de autobuze electrice de 10 metri lungime şi pentru oraşele Brăila (11 autobuze), Constanţa (21), Focşani (20), Lugoj (9) şi Slobozia (7). În cadrul acestei licitaţii, a depus ofertă doar producătorul autobuzului electric Sileo.
 
Pe de altă parte, o altă licitaţie a MDRAP pentru autobuze electrice a atras mulţi ofertanţi. Spre exemplu, în competiţia pentru livrarea a 51 de autobuze electrice în Constanţa, Ploieşti, Alba Iulia şi Buzău au intrat francezii de la Alstom, turcii de la Bozankaya, importatorii israelieni ai mărcii Byd din China, polonezii de la Solaris şi cehii de la Sor.
 
Autobuzele electrice vor circula şi în oraşele Cluj-Napoca, Iaşi, Piatra Neamţ, Focşani, Zalău, Turda, Târgu Mureş şi Tulcea.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii