Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia „Verde Urban“ prinde cu mâţa-n sac Primăria Constanţa „Transplantarea platanilor de pe Valea Portului pe bulevardul Aurel Vlaicu s-a realizat fără acord de mediu!“ (document)

ro

12 May, 2018 00:00 2741 Marime text
În urmă cu o săptămână, Primăria Constanţa a procedat la transplantarea a 16 platani din cei 95 situaţi pe Valea Portului din municipiu, pe bulevardul Aurel Vlaicu, în contextul lucrărilor de reamenajare şi modernizare din zona Termele Romane - Poarta 1.
 
Motivul a avut la bază faptul că trebuie limitate efectele poluării de pe bulevardul Aurel Vlaicu, poarta de intrare a prafului în oraş. Reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“ susţin că nu se ştie dacă cei 16 platani vor supravieţui acestei mutări, realizată foarte târziu faţă de perioada propice.
 
Asociaţia s-a adresat Agenţiei de Mediu pentru a afla dacă i s-a solicitat avizul prealabil pentru această transplantare.
„Chestionarea este una normala, întrucât, conform prevederilor art. 9, alin. 2 din Legea nr. 24/2007, transplantarea arborilor şi a arbuştilor se face numai cu acordul autorităţilor teritoriale pentru protecţia mediului. Deloc surprinzător, răspunsul acestei instituţii a fost acela că nu a fost primită vreo solicitare de acest gen“, susţin reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.
 
În aceste condiţii, ecologiştii atrag atenţia responsabililor din cadrul Primăriei Constanţa cu astfel de operaţiuni că, în cazul în care vor mai efectua astfel de transplantări riscante pentru sănătatea copacilor, măcar să obţină în prealabil avizele şi autorizaţiile cerute de lege.
 
O a doua chestiune reclamată de cei de la „Verde Urban“ constă în faptul că operaţiunea realizată de Confort Urban reprezintă, de fapt, demararea lucrărilor aferente proiectului sus-menţionat, fără a se fi emis până în acest moment o autorizaţie de construire.
 
Menţionăm că, în luna martie a acestui an, directorul general al Confort Urban SRL, ing. Constantin Florian Andrei, preciza, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Suntem în perioada de avize. Nu ştim acum valoarea proiectului «Reparaţii şi modernizare a străzilor Termele Romane şi strada Traian, pe sectorul Poarta 1 - bulevardul Tomis»“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza răspunsul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Platanii de pe Valea Portului, motiv de gâlceavă între Primăria Constanţa şi Asociaţia „Eco Dobrogea“, au fost relocaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu

 
Atenție, şoferi! Străzile Termele Romane şi Traian din zona peninsulară a Constanței vor intra în reabilitare

Asociaţia „Eco Dobrogea“, despre reabilitarea străzilor Termele Romane şi Traian „Vor fi tăiaţi copaci, nu este prevăzut tranzitul velo, trotuarele dispar, ruinele arheologice sunt ignorate!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii