Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări în parcurile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

ro

09 Apr, 2024 14:28 495 Marime text
Foto: Primăria ConstantaLa sfârșitul acestei primăveri, mii de de copaci, arbuști și plante decorative vor completa și mări suprafața de spațiu verde din oraș.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, până în luna iunie, decorul peisagistic existent va fi completat cu 9050 de arbori (platani, arțari, fagi, castani, tei, meri, peri și cireși decorativi etc), 3000 de bucăți de liane decorative (glicină, iederă, caprifoi, viță japoneză etc), 33700 de trandafiri, 45000 de fire de plante decorative ( lavandă, crizanteme, cimbrișor etc), 15300 buc arbuști decorativi și 398.000 de fire arbuști gard viu.

„În paralel, pentru că niciun peisaj verde nu își păstrează prospețimea și frumusețea dacă nu este îngrijit în permanență, echipele strâng gunoaiele, cosesc spațiul verde, greblează frunzele și crengile uscate, curăță gardul viu, transportă resturile vegetale sau mătură aleile din parcuri.

De asemenea, continuă intervențiile asupra arborilor. Se toaletează și se execută tăieri de corecție, intervenții atât de necesare pentru eliminarea ramurilor uscate, bătrâne sau atacate de carii, reducând astfel riscul de accidente“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Toate aceste operațiuni sunt executate atât de echipele Primăriei Constanța, ale firmelor prestatoare, ale operatorului de salubrizare cât și de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat.

„Facem încă o dată apel la dumneavoastră, să protejați plantațiile nou-înființate și, în situația în care constatați acte de vandalism sau de sustragere a arborilor, arbuștilor și a florilor de pe teren, să anunțați acest lucru la numerele de telefon: 0241.55.00.55 - Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484.205 și 0341.922  Direcția Generală Poliția Locală“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Getnic Construct Serv SRL va amenaja o parcare acoperită în Cernavodă! Valoarea contractului depășește 1,5 milioane de lei (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii