Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD, despre evidența traficului cu sturioni, specii critic periclitate în Regiunea Dunării Inferioare

ro

06 Aug, 2021 21:36 1356 Marime text
  • Raport privind evidența traficului cu sturioni, specii critic periclitate în Regiunea Dunării Inferioare (Serbia, Bulgaria, România, Ucraina).
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a implementat, în perioada 01.10.2016 – 31.12.2020, proiectul LIFE FOR DANUBE STURGEONS  - „Conservarea sustenabilă a sturionilor din Dunăre prin prevenirea și reducerea braconajului și comerțului ilegal cu produse din sturion”, coordonat de WWF Austria și finanțat prin Programul LIFE pentru mediu și politici climatice al Uniunii Europene.

Sturionii sunt printre cei mai periclitați pești din lume, cu foarte puține habitate naturale rămase în care aceștia pot continua să trăiască.

În Uniunea Europeană (UE), singura regiune în care se găsesc populații viabile de sturioni sălbatici se află în zona Dunării Inferioare și în nord-vestul Mării Negre.

În ultimii 5 ani, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării împreună cu WWF Austria, Bulgaria, România, Serbia și Ucraina au făcut echipă pentru a asigura o mai bună protecție a sturionilor.

Alături de comunitățile de pescari, au fost căutate idei și soluții pentru dezvoltarea unor surse alternative de venit la pescuitul de sturioni care reprezenta o activitate tradițională în trecut, dar care în prezent este ilegal. Agențiile din domeniu au fost sprijinite în consolidarea capacităților instituționale și în intensificarea luptei împotriva braconajului, contrabandei și comerțului ilegal cu sturioni. Pe lângă aceasta, piețele de carne de sturion și caviar au fost atent monitorizate și informate în legătură cu cerințele legale.

Luna trecută a fost lansat raportul complet cu privire la evaluarea piețelor și comerțului cu sturioni – „Evidența traficului cu sturioni, specii critic periclitate în Regiunea Dunării Inferioare”.

Sursă foto: Facebook.com / ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii