Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Finanţelor Publice au protestat împotriva tăierii stimulentelor (galerie foto)

ro

14 Oct, 2010 00:00 1872 Marime text
protest.jpgSalariaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, ai Trezoreriei Constanţa şi ai Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa au protestat ieri în faţa celor două sedii ale Finanţelor constănţene faţă de tăierea drastică a salariilor începând cu luna iulie a acestui an.

Protestatarilor adunaţi ieri în faţa sediului de la DGFP Constanţa li s-a alăturat şi preşedintele SED LEX, Vasile Marica, prezent încă de marţi la Constanţa, pentru a participa la o şedinţă a sindicatului. 

protest_-_protest_finante.jpg

La baza revoltei angajaţilor din Finanţele Publice constănţene a stat nemulţumirea în masă în ceea ce priveşte salariile mult diminuate pe care aceştia le încasează începând cu luna iulie a acestui an. Pe de o parte, salariile au scăzut din cauza diminuării de 25%, iar pe de altă parte, din cauza eliminării stimulentele pe care aceştia le primeau în funcţie de sumele pe care le încasau la buget. „Oamenii nu au cu ce să-şi achite creditele. Majoritatea primesc câte 500 de lei. Guvernul s-a angajat ca din veniturile suplimentare care sunt încasate din contrabandă, infracţiuni de încălcare a legii sau lucruri de acest gen să li se dea un anume stimulent. Aceşti bani nu s-au dat. Protestul s-a extins la nivel naţional în mai multe oraşe“, a precizat Marica.

Angajaţilor din DGFP Constanţa li s-au alăturat, la sediul de pe I. G. Duca şi colegii de la Trezoreria Constanţa, care şi-au strigat nemulţumirea cu vehemenţă în faţa instituţiei. Mai paşnici au fost însă colegii de la Administraţia Finanţelor Constanţa, care au ieşit şi ei în stradă până la sfârşitul programului. În semna de solidaritate cu colegii lor şi angajaţii Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa au oprit activitatea şi s-au alăturat grevei de solidaritate declanşată de Ministerul de Finanţe. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cezar 14 Oct, 2010 13:42 Azi mai putem depune declaratii la Financiar?