Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de sute de mii de lei aplicate de polițiștii de imigrări în ultima lună a verii

ro

30 Aug, 2023 10:34 721 Marime text
Sursă foto: Inspectoratul General pentru Imigrări
  • Polițiștii de imigrări au aplicat amenzi de 213.350 lei în ultimele trei săptămâni, conform datelor transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări, fiind depistați sute de străini în situații ilegale.
 
Polițiștii de imigrări intensifică acțiunile și controalele în locurile și mediile frecventate de străini, precum și în incinta operatorilor economici, atunci când sunt date sau indicii cu privire la existența că în acele locuri sau medii există străini care nu respectă prevederile legale privind regimul străinilor în România, informează Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).
 
Potrivit datelor furnizate de sursă, peste 300 de străini au fost depistați în situații ilegale.
 
În perioada 7 – 29 august 2023, polițiștii de imigrări au acționat atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, astfel încât Sezonul Estival să se desfășoare în condiții de siguranță.
 
Prin acțiunile și activitățile desfășurate au fost depistați 308 străini în situații ilegale, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 544 de sancțiuni contravenționale.
 

„Valoarea sancțiunilor aplicate este de 213.350 lei.
 
Dintre străinii depistați în astfel de situații, 76 sunt din Bangladesh, 31 din Nepal, 31 din Pakistan, iar diferența sunt din alte state.
 
De asemenea, în perioada analizată au fost emise 215 decizii de returnare și au fost  îndepărtați sub escortă 84 de străini. Alți 48 au fost luați în custodie publică“, punctează IGI.

 
Acțiunile polițiștilor de imigrări vor continua și în perioada următoare, mai adaugă sursa.

Citește și:

Zece persoane din Siria aflate în situații ilegale preluate de polițiștii de imigrări din Arad
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii