Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Se circulă în condiții de iarnă în zone montane din mai multe județe ale țării

ro

24 Dec, 2023 10:30 738 Marime text




 
  • La această oră se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județelor Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș, Prahova și Sălaj. De asemenea, ninsoare slabă este semnalată și pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva (km. 316 - 412) și A10 Sebeș-Turda, potrivit unui comunicat al MAI.

La această oră se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județelor Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș, Prahova și Sălaj. De asemenea, ninsoare slabă este semnalată și pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva (km. 316 - 412) și A10 Sebeș-Turda, potrivit unui comunicat al MAI.

 „Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, să-și asigure o bună vizibilitate și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, informează comunicatul.


De asemenea, angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la 4.920 intervenții  în sprijinul cetățenilor, 3.301 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.619 în situații de urgență.
 
Polițiștii rutieri au fost prezenți pe principalele artere de drum pentru a asigura fluidizarea circulației și pentru a preveni producerea unor evenimente grave. În cursul zilei de ieri, aceștia au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 512 permise (dintre care 67 pentru consum de alcool și 18 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 259 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 882 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 195 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 193 de fapte penale, conform sursei citate.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane și au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.
 

„În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 6.108 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei”, mai precizează MAI.


Pompierii au efectuat 47 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 3 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.500 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.300 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 77 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 44 persoane.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 4 persoane.

Un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

„Din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 150.260 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 2 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 33,7 %”, relatează MAI.


 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 61.825 de mijloace de transport și 231.811 persoane, dintre care 12.536 cetățeni ucraineni.
 
 Citește și
Incendiu violent, în localitatea Săbăreni, județul Giurgiu. O casă a luat foc de la o sobă amplasată necorespunzător
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii