Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru bărbați din India, depistați la Dâmbovița cu viza de ședere expirată. Autorii, izgoniți de pe teritoriul UE

ro

11 Aug, 2023 12:13 692 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
 
  • Patru bărbați din India nu au părăsit România la expirarea perioadei legale de ședere și au fost obligați să o facă, iar, ulterior, li s-a interzis intrarea pe teritoriul statelor UE timp de un an de zile.
 
Potrivit unei informări din partea Inspectoratului General pentru Imigrări, polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, au depistat ieri patru bărbați din India care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost obligați să părăsească țara noastră, asupra lor fiind dispusă și măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de un an, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Astfel, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa au desfăşurat la data de 10 august 2023 o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.
 
Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza de competență, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 37 de ani, din India, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.
 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că aceștia au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă ședere în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit țara noastră.
 
Urmare a celor constatate poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile.
 

„Totodată, asupra lor a fost dispusă și măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de un an, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare“, adaugă sursa.

 

Citește și:

Polițiștii de imigrări din Botoșani continuă acțiunile privind combaterea șederii ilegale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii